26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4926
EURO34.8101
ALTIN2440.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Akıl tutulması geçiriyoruz…

Yeryüzündeki canlılar arasında, sadece insanlara ‘akıl’ verildiğini söyleriz. Yer kürenin dört bir yanındaki olaylara hükmetmeye çalışan insanoğlu’nun ‘akıllı’ olması ile birlikte “akıl tutulması” geçirmesine ne demeli!?

Günlük yazılarıma konu seçerken değişik yayınları izlerim, notlarımı alır bir kenara yazdıktan sonra gündem oluşması açısından  notlarımın arasından çıkarıp yazmaya çalışırım.

Gündem o denli hızlı değişiyor ki, bazı notlarım defterimin arasında gizlenip kaldığı oluyor. 

Bugünkü gündeme geçmek istiyorum. Zonguldak’ta  25 yaşındaki  Gülveren A., eşinin bakkala ekmek almaya gittiği sırada, yatak odasında uyumakta olan 3 yaşındaki oğlu Emir Can’ı telefonun şarj kablosu ile boğarak öldürdükten sonra, bileklerini keserek intihar girişiminde bulunarak hastaneye kaldırılmış.

Çorum’dan bir habere bakıyoruz. Asansör kullanımı ve çamaşır asma olayı ile ilgili 58 yaşındaki  Ali Y.  Üskat komşularını ile tartışır. Gelişen olayların ardından Ali Y. Komşuları 45 yaşındaki Miyase G. İle  50 yaşındaki Elif A.’yı önce döver, ardından  bıçakla kadınların dilini keser.

Antalya’dan bir haber! 2 yaşındaki Halil Tuna evde bulduğu karınca ilacını içmesi sonucu  hastaneye kaldırılır ama kurtarılamaz ve yaşamını yitirir. 

Niğde ilimize geçelim. Fatih G. İle Ayşe G. İsimli çift boşanmak için Adliye binasında buluşurlar. Davanın ertelenmesi üzerine  taraflar ile yakınlarının Adliye binası önünden ayrılmak istedikleri sırada  çıkan kavgada keserle yaralama olayı yaşandı.

Şimdi de ülkemiz dışındaki insanların yaşadıkları olaylara göz atalım.


İngiltere’de 20 yaşındaki  Cody Jakson, evini terk eden  sevgilisi  22 yaşındaki Paul Hogan’a  acı çektirmek için  2 yaşındaki kızları  Macy’yi  boğarak öldürdü. 

Cani anne, çocuğunu öldürmeden önce, sevgilisi Janson’a  bir fotoğrafını göndermeyi de ihmal etmedi!

Bir baba düşünün, tüm ailesini katledecek kadar kendisinden geçecek kadar aklını kaybetmiş!

Kızılhaç için  ABD’nin Nevada eyaletinde  görev yapan doktor 36 yaşındaki John Lunetta, eşi  35 yaşındaki Karen Jakson’un evi terk etmeye çalışması üzerine  çılgına döndü.

Çılgınlık geçiren  Lunetta, 11 aylık oğlu John Jr.’yi silahla vurdu. Ardından karısını, evdeki evcil hayvanları da öldürdükten sonra aynı silahı başına dayayarak intihar etti.

Suudi Arabistan’dan bir haberi paylaşmak istiyorum. Pazartesi günü 6 kişi birden idam edildi. Bir kişinin uyuşturucu satıcılığı, beş kişinin de “terörizm” eylemleri  nedeniyle  başlarının kesilerek idam edildiği açıklandı.

Son idamlarla ilgili olarak, 2017 yılında Suudi Arabistan’da  idam edilenlerin sayısının  44’e yükseldiği kaydedildi.

Hawai adalarında  tatile giden ABD’li 38 yaşındaki  Leo Adonis, bir intihar mektubu bıraktıktan sonra, turistlerin güvenliği için konulan bariyerleri de aşarak  aktif durumdaki  Kilauea  volkanının içine atlayarak intihar etti.  
Lavlara gömülen adamın cesedine ulaşılamadı.

Sadece ülkemizde yaşayanlar değil, dünyanın dört bir yanında yaşayan insanların ‘akıl tutulması’ yaşadıklarını düşünüyorum!

Müslüman toplumların dışındaki diğer din ve inanç topluluklarında da örnekler vererek olayları paylaşmak istedim.  Mutlu günler dileklerimle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar