19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5949
EURO34.8651
ALTIN2496.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Akan su yerini bulur!

Bugünkü iktidarı alkışlamak gerek! Dedikleri sözleri yerine getiriyorlar, ne söylüyorlarsa günün birinde kamuoyunu meşgul edecek olayları gündeme getirip, hedeflerine doğru yürüyorlar.

Bugünkü iktidarı alkışlamak gerek! HDP için “terörist” suçlaması yaparak kürsülerde bağıra bağıra konuşurken, Okullarda “Andımız”ın okutulmaması konusunda Meclis’teki oylamada HDP ile aynı  tercihi yapabiliyorlar.

HDP’nin kapatılmasını isteyen siyasi parti MHP’nin yanında olduğunu açık olarak belirtmekten kaçınan iktidar Milletvekilleri, parti kapatma konusunda derinden gitmeyi tercih ediyor.

Bugünkü iktidarı alkışlamak gerek! Son yıllarda mikrofonu eline aldıklarında; “O eski Türkiye yok!”diye konuşmalarının altında nelerin yattığını şimdi daha net görebiliyorum.

Devlet kurumlarında sadece Atatürk portresi bulunurken ve bu güne kadar hiçbir Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafı devlet kurumlarına asılması “zorunlu” olmazken, bugün Atatürk’ün yanında Cumhurbaşkanı fotoğrafını da görmekteyiz.

Okulların  bir çoğunun ön ismi “İmam Hatip” diye başlatılırken, böyle yazılınca eğitim ve öğretimde başarılı öğrenciler olacakmış gibi halkın düşüncelerini karıştırma da başarılı olup olmadıkları tartışılır oldu.

Bizim ülkemizdeki Çay ve derelerde sular boş yere akarken, değerlendirilmesi pek düşünülmediği gibi; “su akıyor, insanlar bakıyor” hale getiriliyoruz!

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı’nı düşünün ki, mikrofon karşısına geçtiğinde Belediye Başkanı’nı eleştiriyor. O zaman aklımıza; “O eski Türkiye yok!” sözleri geliyor.

Parti kapatmalara dönmem gerekirse;  Anayasa Mahkemesi,  Engelsiz Türkiye Partisi ile  Büyük Türkiye Partisi’nin kongre süreçlerine ilişkin yasal  yükümlülükleri yerine getirmedikleri gerekçesiyle, kendiliğinden  dağılmış  sayılması yönünde bir açıklamada bulunduğunu öğreniyoruz.

Yine Anayasa Mahkemesi’nin, bazı siyasi partilerin çeşitli yıllara ait mali denetimleri nedeniyle haklarında suç duyurusunda bulunduğu açıklandı.

ÖDP, DSP,DSİP ve Adalet Partisi yöneticileri hakkında AYM’nin suç duyurusunda bulunmasına karar verildiğini öğreniyoruz.

Gelelim HDP’nin kapatılmasına. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesine dava açtı. İddianame Yüksek mahkemeye gönderildi.

MHP Genel Bahçeli bu yılın başında yaptığı yazılı açıklamasında, böyle bir olayın gelişebileceğini ima ederek konuşmuştu.

Bu arada HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun dokunulmazlığı düşürülmesi  hakkındaki karar TBMM Genel kurulunda okundu ve Gergerlioğlu’nun dokunulmazlığı düşürüldü.

HDP’nin TBMM’deki sandalye sayısı 55’e düşerken, bu partinin kapatılmasını isteyen MHP’nin Meclis’teki sandalye sayısına  baktığımızda, 48 kişi olduğunu görmekteyiz.

TBMM’de 600 Milletvekili bulunması gerekirken, şu andaki Meclis’teki Milletvekili sayısının 584 kişi olması, sandalye sayısında 16 Milletvekili eksikliği görülmektedir. Bu arada 11 Milletvekilinin de Bağımsız olarak oturumlara katıldıklarını anımsatmak isterim.

AKP iktidarına destek veren MHP ve  BBP Genel başkanlarının “Andımız” konusunda yaşananlara tepkisinden anlıyorum ki, Bu yıl içerisinde “erken seçim” olma olasılığının yüksek olacağını düşünüyorum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar