19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5931
EURO34.7073
ALTIN2524.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ak hareketlilik

İktidar partisi seçimler yaklaştığında her zaman bir adım önde gibi görülür. Mevcut olanakların değerlendirilmesi yönünden seçimler yaklaştığında siyasi gözlemciler iktidar yanlısı partilere ve adaylara şans verirler.

İktidar halkın gözünde başarısız bile olsa, yine de iktidar olanakları ön plana çıkar.

Şu anki iktidarın başarısı veya başarısızlığından sözetmeyeceğim. Ak Parti Osmaniye il ve Merkez ilçe örgütünün bir bütünlük içinde çalışarak, yarın seçim olacakmış gibi heyecanlarından sözedeceğim.

Herhangi bir etkinlikte Ak Parti il veya ilçe örgütü kalabalık bir grupla gelip gövde gösterisi yapmakta başarı gösteriyorlar.

Belki de Ak parti’nin ‘siyaset okulu’ bunda etkili oluyor diye düşünüyorum. İktidar olanaklarını değerlendirme, yereldeki muhalefetlikleri ayrı bir konu. Yerel anlamda kaybettikleri koltuğu yeniden alma uğraşı içinde gördüğüm Ak parti, Belediye seçimleri yaklaşırken çalışmalara yoğunluk vermeye başladılar.

Geçtiğimiz günlerde saat: 21.30 sıralarında Ak parti il binasının önündeki kalabalığı gördüğümde Bakan veya milletvekilinin geldiğini sandım. Bayan ve erkek olarak yoğun bir kalabalık vardı.

Öğrendim ki, Belediye seçimleri yaklaşıyor bu nedenle aday belirleme, kamuoyu yoklaması, partililer ve yönetim arasında fikir alış verişinde bulunuyorlarmış.

Kamuoyunda, Ak parti’ye yakın çevrelerden öğrendiğime göre Belediye Başkanlığı için “18 Fazıl ismi” ön planda tutuluyormuş. Nedenleri arasında farklı görüşler var. Belediyecilik deneyimi yanında cemaatlara yakınlığı da ön plana çıkıyormuş.

Ak Parti içerisinde farklı isimlerden de sözediliyor. Örneğin Yusuf Çenet ismi geçiyor, Ömer Yağmur’dan da sözediliyor. Şu veya bu isim Ak parti için aday belirlendikten sonra fark etmiyor. Çünkü bu parti adayın etrafında tek yürek olup, kırgınlık ve küskünlüklere meydan vermeden seçimlere asılan düşünce ile hareket ediyor.

Geçenlerde gazeteci arkadaşım Hasan Has ile konuşuyoruz. Söz Ak Parti’nin belediye başkan adayına geldi. Arkadaşım Has, “18 Fazıl aday gösterilirse o bana yetmez! İnşallah onu aday gösterirler de Ak parti boyunun ölçüsünü alır!”diyordu.

Siyasi gözlemcilikte ve Belediyelerdeki bir takım dolapların dönmesinde kulağı delik olan Has’ın söylediklerinde mutlaka bir anlam yatıyordu.  

Söylenenleri göz ardı etmemek gerekiyordu, demek ki “18 Fazıl” bir takım yürekleri sızlatmış olmalıydı veya başka sıkıntıları vardı diye düşündüm.

Geçenlerde eski Belediye başkanı Davut Çuhadar ile telefonda görüşüyoruz. Belediye’yi düşünmüyor ama, adaylık için de canı gidiyor gibi geldi bana. Çünkü Osmaniye’ye daha çok hizmetler vereceği sırada görevini tamamlayamadan süresinin sona erdiğinden sözediyordu.

Süre daralıyor, seçimler yaklaşıyor, kesilen saç gözlerin önüne düştüğünde her şey ortaya çıkar. Önemli olan siyasette samimiyet, halkla bütünleşmek ve doğru, ilkeli adayı halkın karşısına çıkarabilmektir.

Vatandaşın elini sıkarken başına yan tarafa çeviren Aday hiçbir makamın hakkını veremez. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar