19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5741
EURO34.6794
ALTIN2501.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ak binada Kara’yı dinlerken

Osmaniye belediyesi’nin yeni hizmet binasının açılışı 7 Ocak günü, yani Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek.

Binanın açılışı MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili hemşehrimiz Devlet Bahçeli tarafından gerçekleşecek.

Osmaniye Belediyesi yeni hizmet binasının dış cepheden görünüşünün beyaz olması, “Ak Saray” olarak bazı vatandaşlar tarafından yorumlanıyor. Bir de Musa Şahin Bulvarı yönünden “Başkanlık” yazısı ise Osmaniye’nin gelecekte Büyükşehir olmaya hazır olduğu şeklinde yorumlanıyor.

Osmaniye Belediyesinin ak hizmet binasının Belediye Meclis salonunda dün Başkan Kara’nın Osmaniye’nin geleceği ile ilgili ak konuşmalarını dinledik.

Belediye hizmet binası ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Başkan Kara, açılışı bile yapılmadan ilk kez basın mensupları ile 30 mart sonrası yeni binada buluşuyordu.

Başkan Kara konuşurken mikrofonun arada bir teklediğine tanık olduk. Ses gelip gidiyordu. İlk toplantıda salondaki mikrofonun izizliğine uğrayan Başkan Kara, yine de Osmaniye adına ak sözleri sevindiriciydi.

Yeni bina ile ilgili ayrıntılar anlatıldıktan sonra basın mensuplarının soruları ile karşılaşan Kara, Osmaniye Belediyesinin “Ak saray” olarak tanımlandığını bir gazetecinin sorusu ile karşılaştı.

Başkan Kara’nın bu sözü üzerine  bir gazetecinin, masanın üzerindeki peçete de, dağıtılan ıslak mendilin üzerinde bile ‘saray’ yazılı olduğunu söylemesi gülüşmelere neden oldu.

Yeni hizmet binasının Musa Şahin bulvarı yönündeki araç trafiği sorununun çözümü noktasında Başkan Kara projeler hazırlandığını söyledi. Battı-çıktı olayı üzerinde ağırlık verildiğini belirten Başkan Kara, Rüya park olayı ile kentin çehresinin değişeceğini, bu projenin bir, bir buçuk yıl gibi bir sürede tamamlanacağını söyledi.

Japonya’dan alınacak kredinin ise  Akyar köyü ile Devlet Hastanesi kanalizasyon atıklarının arıtma tesisine ulaşmasında kullanılacağını söyleyen Kadir Kara, Osmaniye adına ak sözlerinin ileriki yıllarda devam edeceğinin de altını çiziyordu.

Meclis salonundaki toplantının ardından yeni Başkanlık makamına geldiğimizde çaylarımızı yudumlarken, Başkan Kara makam aracı kiralamaktan sözetti. Değişik illere toplantılara gittiğinde ilçe Belediye Başkanlarının lüks araçları karşısında kendisinin minibüsle gitmesinin Osmaniye İl belediye Başkanlık makamı olarak düşündürdüğünü söyleyen Başkan Kara, makam aracı kiralama konusunda basın mensuplarının görüşlerine ihtiyacı olduğunu söyledi. Yeni makam aracı alınmasının yasal olarak uygun olmadığından sözeden Başkan Kara, kiralama konusunda basın mensuplarından görüş aldı.

Bu sohbetin yapıldığı sırada,Ak parti Osmaniye il Başkanı Av. Emir Hasan Arslantaş ile 3 Ocak’ta tek aday olarak seçime girecek olan Ak parti Osmaniye yeni il başkan adayı Av. Hamza Tor içeriye girdiler.

Arslantaş Başkan Kara’ya 3 Ocak’ta Osmaniye’ye gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun davetiyesini getirmişti.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’yı Ak binasındaki makamında Ak Parti il Başkanı ve Ak parti il başkan adayı ile baş başa bırakarak ayrıldı. Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar