17 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.4924
EURO34.5561
ALTIN2484.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Adres yanlış…

Siyasi çalışmaların hareketlenmeye başladığı günleri yaşıyoruz. Yerel seçimlere bir yıldan az süre kaldı. Bu ayın sonunda da aday adaylarını başvurularını yapmış olacaklar.


Osmaniye’de kendilerini tam olarak ortaya koymayan aday adaylarının isimleri dillerde dolaşıyor. Bazı kişiler işyerlerinin konumu, memuriyetleri nedeniyle, bazıları da ortamı kollama nedeni ile isimlerini ortaya koymuyorlar.


Aday adaylıklarını net olarak açıklamayan siyasi partinin Ak partili aday adayları olduğunu sanırım anlamış olmalısınız.


MHP’de henüz aday adayı olarak isim ortaya çıkmış değil, mevcut başkan Kadir Kara ile yola devam kararı alınacağa benzese de, sürecin nasıl işleyeceği, kesin adayın gerçekten Kadir Kara mı, yoksa son dakika da bir başka isim mi olacağı yönünde duyumlar almaktayız.


Kadir Kara, adaylığını kesinmiş gibi görse de madalyonun öteki yüzünü de düşündüğünü sanıyorum.


CHP’nin adayı 4 yıl öncesinden belirlenmişti, Mimar Haydar Aktürk adaylığı kesinmişcesine çalışmalarını sürdürürken, partisinin il ve merkez ilçe örgütü de ikinci bir isimin olmayacağı yönünde bilgiler veriyor.


Ak partiye gelince, bir çok isim dolaşıyor dillerde. Aday adayı olduğunu söyleyen, ancak basına kendi ağzından yazılmasını istemeyen isimleri anlamakta zorlanıyorum. Bu kişilerin neyi beklediğini de anlamakta zorlanıyorum.


Dün bir aday adayı aradı beni. Kendi ağzından aday adayı olduğunu yazmamamı isteyerek; “Osmaniye’de Ak partinin seçimi alabilmesi için benim adımı yazarak ortaya bir haber patlatır mısın. Ak parti’nin adayının CHP ve MHP’yi bölerek seçimi kazanabileceği tek aday olarak benim adımdan sözeder misin?”diye konuşuyordu.


Osmaniye’de Belediye Başkan adaylığına soyunan vatandaşa bakın! Kendi ağzından değil de benim görüşüm olarak yazacakmışım. Hem de CHP ve MHP’yi bölüp Osmaniye Belediye Başkanlığını göğüsleyebilen bir isim diyecekmişim.


Ne tatlı konuşuyor bu kardeşimiz. Bence bu kişinin söyledikleri ‘bölücü’ bir anlam içeriyor. Ben böyle bir olayın ortağı olamayacağım gibi, böylesi bir yazının da şimdiden yeri ve zamanı değil diye düşünüyorum.


Gün gelir, haber olarak değil de bu sütunlarda aday adayları ve siyasi partileri ile ilgili yorumlarımı ve görüşlerimi aktaracağım. Ancak aday adayları kendilerinde cesaret görmeyerek ortaya çıkmadıkları halde ben ne diye böyle bir olaya alet olacağım, bu isim yanlış adrese geldiğinin farkına bile değildi.


Bu isim, şimdiden böyle düşünüyorsa, yarın aday olup, bir de Belediye Başkanı seçilirse; demek ki sadece kendi partisinin insanlarına hizmet edeceği anlamı aklıma geliyor. Allah böyle zihniyetten korusun Osmaniye’mizi.


Belediye Başkan adayları belli bir siyasi partiden seçilebilir. Ancak oyları sadece kendi partililerinden aldığını düşünmemelidir. Koltuğa oturduğu andan itibaren de parti rozetini çıkarıp, tüm Osmaniye’de yaşayan insanlara eşit davranmalıdır. Böyle yapmayan veya yapamayan Belediye Başkanlarını ikinci kez o koltukta göremeyiz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar