25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5422
EURO34.906
ALTIN2424.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Adaylar ve halk!

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine  bir ay gibi süre kaldı.

Cumhurbaşkanı Adayları daha önce belirlenmişti, Pazartesi gününden itibaren de Milletvekili adaylarının isim ve sıralamaları YSK’na verildi.

İsimlerin belirlenmesinin ardından siyasi partiler içerisinde her seçim öncesi olduğu gibi bir takım sızlanmalar, kırılmalar, tepkiler de yaşanmaya başladı.

Bu kırgınlıklar ve tepkiler seçim gününde sandığa yansıyıp yansımayacağı olayına gelince, doğal olarak belli oranda yansıması yaşanacaktır.

Osmaniye’mizde siyasi partilerin adaylarının isimleri ve sıralamasını gazetelerde takip etmiş olmalısınız. İktidar Partisi Ak Parti Osmaniye’de   mevcut Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’nu liste başı yaptı. İkinci sırada ise merkezden genç bir aday olarak İsmail Kaya ismini görmekteyiz.

Milliyetçi Hareket Partisi’ne baktığımızda Genel Başkan Devlet Bahçeli memleketi Osmaniye’den birinci sırada yeralırken, ikinci sıraya mevcut Milletvekili Ruhi Ersoy’un adını yerleştirdi. Üçüncü sıradaki isim ise önce Zafer Biçer olarak açıklanırken, YSK’na verilen listede 3. sırada değişiklik yapılarak Avukat Alptekin Uçman getirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye’de birinci sıraya Baha Ünlü ismini yazarken, ikinci sıraya Kadirli’den Mehmet Döğüştü getirildi.

Seçimlere iddialı hazırlanan İyi Parti ise birinci sıraya Mehmet Temel’i yazarken, ikinci sıraya ise geçtiğimiz dönem CHP birinci sırada olan Nihat Çerçi adı yerleştirdi.

Saadet Partisi’ne bakıyoruz, birinci sırada İslam Korkmaz ismi yazılırken, ikinci sırada Mahmut Ustahaliloğlu’nu görüyoruz.

Halkların Demokratik Partisiz ise birinci sıraya Ahmet Eken, ikinci sırada ise Müslüm Çağan isimleri ile seçimlere girecek.

Siyasi partilerin Osmaniye’de 4 Milletvekilliği isin verdikleri listeleri incelediğimizde, Ak Parti’de 1, HDP’de 1 kadın aday ismine yer verilmiş olarak görmekteyiz.

Diğer partilerde kadın adaylar sıralamada yer almazken, Genel Başkanının kadın olduğu İyi Parti de bile kadın aday ismine rastlanılmaması siyasi kulislerde tartışma oluşturuyor.

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Osmaniye ili olarak 4 Milletvekili TBMM’ne gidecek. İsimleri inceleyip, olası tabloya baktığınızda nasıl okuyabiliyorsunuz?

Elbette çalışan, sandıklara hakim olan ve seçmene ulaşabilenler sandıktan başarı ile çıkacaktır. Bunun bir de aday boyutunun olduğunu akıldan çıkarmamak önemlidir.

Partiler aday sıralamasını halkın önüne getirirken ve sandıktan başarılı çıkabilmeyi amaçlarken, elbette adaylarının TBMM’de olmasını düşünerek hesap etmiş olmalılar.

Bu isimlerle 24 Haziran seçimleri sonucunda Osmaniye’de Milletvekili sayılarının partilere göre dağılımlarının nasıl olabileceğini bu günlerde her parti içerisinde görüşler ortaya koyularak tartışma konusu olmaya başladı bile. 

Haydi hayırlısı diyelim, saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar