04 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Aday enflasyonu

Türkiye genelinde 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde, Belediye Başkan adaylarında yoğunluk gözleniyor.

Osmaniye’de de geçtiğimiz dönemdeki aday sayılarının bu dönem için ikiye katlandığı dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz dönemde “İttfikatlar” nedeniye aday çıkarmayan bazı partiler, Pazar günü yapılacak olan seçimlerde kendi adaylarını seçmenle buluşturuyor.

Osmaniye’de Ak Parti merkezde aday çıkarmazken, MHP’ye destek veriyor.

Bu arada yine Merkezde BBP’de aday  çıkarmazken, YRP adayının isminin İlçe Seçim Kuruluna geç verilmesi nedeniyle seçimlere katılamıyor.

Diğer siyasi partilere baktığımızda, merkez ve ilçelerde varlıklarını göstermek ve seçimlerde başarılı olabilmek için aday gösterdiler.

Her siyasi partinin demokrasinin gereği aday gösterme hakkının olduğu olayından hareket ettiğimizde, vatandaşlar partilerin oy oranlarını değerlendirip, kazanma olasılığı gördükleri partilerin oylarını böldüklerini düşünüyorlar.

Osmaniye Belediye Başkanlığı için 31 Mart 2019 seçimlerinde 8’i siyasi partilerden, 2’si de Bağımsız aday olmak üzere toplamda 10 aday seçimlerde yarışmıştı.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde ise 20’si siyasi partilerden, biri de bağımsız olmak üzere toplamda 21 aday seçimlerde yarışacak.

2019 yılındaki seçimlerde toplam seçmen sayısı 150.217 olarak belirlenirken, seçimler sonunda MHP’li aday Kadir Kara, 61.788 oy alarak üçüncü kez seçimi kazanmıştı.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde, toplam 168 bin 245 seçmen 507 sandıkta oy kullanacak.

Pazar günkü seçimlerde 21 adayın Osmaniye Belediye Başkanlığına talip olduklarını okuduğumuzda, geriye dönük hizmetleri sorguluyor insanlar.

Bir yerleşim biriminde aday bolluğu yaşanıyorsa, bir önceki dönemdeki yöneticilerin başarı ve hizmetlerinin tartışılması doğal sayılır.

Bazı ilçelerde seçmen sayısı ile aday sayısına baktığımızda, oyların bölüşülmesi noktasında yarışın çekişmeli geçebileceğini okuyabiliyoruz.

Demokrasinin güzelliği de buradan anlaşılıyor ki; vatandaşlar görüşlerine yakın ve kendilerine en iyi hizmeti yapabilmesine inandıkları adayı tercih edebilsinler.

Birilerini küçük görmek, fakir aday sanmak, birilerinin arkasındaki iktidar gücü veya parasal gücüne göre değerlendirmek yerine, hizmet noktasına bakmanın daha doğru olacağına inanıyorum.

Kentimiz için hizmet yarışında insanların mutluluğu için çalışan adayın kazanması tek dilek olarak görülüyor.
 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar