19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5968
EURO34.8015
ALTIN2496.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Aday Adayları

YSK’nun 1 Kasım 2015 tarihinde erken seçim tarihini belirlemesinin ardından, yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde Aday Adaylarının başvuruları da başladı.

7 Haziran seçimlerinde Aday olarak seçimlere girenler ve kazanıp TBMM’de yemin ederek göreve başlayan Milletvekilleri yeniden sıralamaya girebilecekler mi, eğer sıralamaya girerlerse yerleri değişip değişmeyeceği merak ediliyor.

Kazanamayan adaylarla siyasi partiler yeniden seçime girecek mi, yoksa yeni başvuruları mı değerlendirecek?

Gelişen süreç nasıl olursa olsun bazı isimlerin Aday adaylığı için başvuruda bulunduklarını görüyoruz.

Geçtiğimiz seçimde aday adayı olan bir isimle sohbet ederken, koltuğunu korumak veya yükselmek, ya da iktidardan yana olmanın nimetlerinden yararlanmak gibi niyetinin olup olmadığını sorduğumda, doğal olarak halka hizmet ve partisinin emrinde olmaktan sözetmişti.

Aday olamadı ama, Ankara’da resmi bir kurumda iyi bir yerlere geldiğini öğrendim.

Özellikle kamu kurumlarında görev yapanların iktidar partilerinden ya da kazanabilecek bir siyasi partiden aday adayı olarak başvuruda bulunmasının altında çoğunlukla koltuğunu koruma veya makamında yükselme yattığı tahmin edilir.

Kendisi her ne kadar iyi niyetli olmuş olsa bile, yıllardır siyasetin getirdiği yorumlar bunu böyle tahmin etmeye insanları yönlendirmeye başlamıştır.

Siyasi partilerden aday adayı olurken yapılan ödeme, yapılan çalışmalar sırasındaki harcamaları düşündüğümüzde belli ekonomik birikimin olması gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım Bağımsız Milletvekili Adayı olmayı düşündüğünü söyledi. Bir araştırma yaptık, bağımsız aday olabilmek için 10 bin biranın üzerinde bir para yatırılması gerekiyor. Altında 6 bin liralık bir otomobili bulunan arkadaşım, yatırılacak para ve sonrasındaki harcamaları da hesap ettiğinde, en azından 50 bin lira gibi bir ekonomik birikiminin olması gerektiğini düşündü ve vaz geçti.

Kurban Bayramı yaklaşıyor, Osmaniye’de kaç ailenin kurban kesebileceğini, kaç ailenin kurbanlıklarını borca alabileceğini, kaç ailenin de kurban alabilecek kadar parasının olmadığını düşünebiliyor musunuz?

Şimdi Milletvekili Aday Adayı olabilmek için binlerce lira parayı gözden çıkaran isimlere sormak gerekiyor.

Diyelim ki başvuru yaparken partinize 5 bin lira para ödemesi yapıyorsunuz. Gerisini hesap etmeyelim. Sadece aday adaylığı için yapacağınız 5 bin lira para ile 10 aileye kurbanlık alıp sevindirme gibi bir düşünceniz oluyor mu?

Kurban kesemeyen vatandaşın evine varıp bayramlaşırken ve onların oylarını isterken, onların kurban kesemedikleri için yüreklerindeki burukluğu, çocukların komşu çocukları karşısındaki ezikliğini sezinleyemiyorsanız, milletvekili adayı ve milletvekili olabilme adına sadece partinize 5 bin lira başvuru ödemesi yapıyorsanız, bu anlayışla sizin siyasi partiniz Hükümeti kursa halkın sıkıntılarına ne kadar çözüm getirebilir? Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar