29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3677
EURO34.9763
ALTIN2325.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Adalet ve Delalet!..

Güneşin sıcaklığında veya sağanak yağmur altında başınızın üzerine şemsiye tutanlarınız olmuştur.

Adaleti savunmak, adaletli davranış göstermek ve adaletli olmak; sözde değil eylemlerde gösterilmelidir.

Adaletli olmayı savunurken, başkalarının özgürlüklerini kısıtlıyorsanız, sadece kendinizin görüşlerini haklı gösterip, sizi dinleyenleri bir anlamda “büyüleme yolunda” hareketler içerisindeyseniz günün birinde; “yalancının mumu yatsıya varmadan” sönebileceğini düşünmelisiniz.

Belli makamlarda bulunanlar, Atatürk’ün söylediği gibi; “gaflet, delalet, ihanet!..” içerisinde bulunabilirler!.. deyimini anımsayın!

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa etti (!) Topbaş aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı’ydı. Ak Partili Başkan Topbaş’ın istifasının nedenleri değişik şekillerde yorumlandı. Topbaş’ın istifası ile TBB Başkanlığına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tek aday olarak gösterildi ve seçildi.

TBB Başkanlığı için neden tek aday ortaya çıktı veya gösterildi? Neden başka Belediye başkanları aday olmadı  veya oldurulmadı?  Osmaniye Belediye olduğunu belirtmek isterim.

Ak Partili  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un “istifa etmesi” ile ilgili medya haberlerinden bilgi sahibi olduğunu sanıyorum. Bu Başkan dik bir duruş sergiliyor ve “görevimin başındayım”diyor!

Bu Belediye Başkanı “yolsuzluk mu yapmış, hakkında soruşturma mı açılmış!” böyle bir olay yaşanmadığına göre halkın seçtiği bir Belediye Başkanı, Genel Başkanı ‘istedi diye’ neden istifa etsin ki! Başkan Uğur, halkın iradesi ile o makama geldiğine göre, “halkın iradesine inandıklarını söyleyenler” hangi gerekçe ile istifasını isteyebiliyorlar?

Bu konudaki karşılıklı direnme veya gelişmeleri kamuoyu olarak izlemekteyiz.

Gelelim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili son günlerdeki gelişmelere. Gökçek ile ilgili de “istifa” sözleri ortalıkta medyaya yansımış durumda.

Gökçek, özellikle 15 Temmuz “dinci faşist darbe girişimi” sonrasında sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı iddia ve yorumlarla gündem oluşturmaya başlayan Belediye Başkanlarından biri.

Hükümetten, İçişlerinden, hatta MİT’ten bile yapılmayan açıklama veya bilgileri sosyal paylaşım sitesinde paylaşarak akıllara durgunluk veren bir Belediye Başkanı olarak 15 Temmuz sonrasında ismi çok konuşulmaya başlandı.

Gökçek’in bazı açıklamalarını gördüğümde, “devlet içinde devlet gibi adam! Kendisini ‘Hakan Fidan’ gibi gören bir Belediye Başkanı!” diye yorumlamalarda bulunduğum olmuştur.

Gökçek istifa eder mi, etmez mi veya ettirilebilir mi? Sorularının bence yanıtına gelince; “O’nunda elinde bilgi notları almalı ki direnecektir. Tıpkı Balıkesir Belediye Başkanı Uğur’un Ak Parti genel merkezi çıkışında” söyledikleri iddia edilen tümceler gibi…

Aile ve sosyal politikalar Bakanı Fatma Sayan Kaya’nın bir açıklamasına bakıyorum. 8 milyon 983 bin 853 kişinin, devlet tarafından genel sağlık sigortasının ödendiğini belirtiyor. Bu tanım “ muhtaç aile”lere devletin bir katkısı  olarak biliniyor.

Ak Parti’li Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, babası Rahim Çamyar’ı 

“engelli” olarak gösterip, bakmakla yükümlü olan annesi Şaziye Çamyar’a “evde bakım maaşı bağlatmış. Çamyar ailesinin aylık geliri  467 liranın altında gösterilmiş.

“tavşanı hedeften kaçıran avcı, dizine vurmasın!” diyorum.
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar