04 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

81 il sizin olsun!

İktidar partisi kuruluşunun 22. Yıldönümünü kutladı.

Bu kadar uzun soluklu iktidarda kalarak ülkeyi yöneten bir siyasi parti elbette ki seçmenin gözünde “başarılı bulunmuş” olmalı ki, yıpranmadan yoluna devam ediyor anlamı çıkarılır.

İktidarın ülke genelinde başarılı olup olmadığını, vatandaşlarımızın yaşayarak ve yaşadıklarından daha iyi anlıyor olmalılar.

iktidar partisi 22 yılda ülke için yaptıkları ve yapacaklarını konuşurken, muhalefete de çatmadan yapamadığına şaşırıyorum!

Önümüzdeki yıl Mart ayı içerisinde yapılacak olan seçimlerde iktidar partisi  Ak Parti ve onun sağ kolu olarak tanımlanan MHP’nin tek kaygısı “Muhalefet partili Belediyeleri” kendi adayları tarafından yönetilmesini umut etmek ve bu konuda uğraşlarını yoğunlaştırmak oluyor.

Tamam diyelim, vatandaşlar önümüzdeki seçimlerde tercihlerini iktidar partisi ve onun yanında yer alan siyasi partilerden yana kullandı. 81 ilin tamamında yapılan Belediye seçimlerini “Cumhur ittifakı adayları” kazandı diyelim.

Nasrettin Hoca’nın bir sözünü anımsıyorum; “Marifet Kavukta ise buyur kavuğu giy!” sözünün söylenilme amacını da unutmamak gerekiyor.

Şu anda bulunduğunuz şehirde iktidar partili veya yanında yer alan siyasi partili Belediye Başkanları tarafından yönetiliyorsa; nasıl, memnun musunuz!?

Deprem felaketi yaşadığımız 6 ayın sonunda 11 ilimizde yapılan çalışmalar ne durumda? Afetin ilk günlerinde 11 ilde “Olağanüstü hal” ilan edilirken, aradan geçen 6 ayın sonunda depremin yaşandığı bazı illerde uygulamaya konulmayan desteklerin neden verilme zahmetinde bulunulmadığını iktidara sormak gerekmez mi?

Deprem Bölgesi olarak şu anda isimlerinden sözedilen illere bakıyorum. Bir takım destek amaçlı uygulamalar yapılması ile ilgili illerin sayısı “Olağanüstü Hal” kapsamına alınanların yarısı kadar bile olmadığını görüyorum.

İki aydır ülkenin değişik bölgelerinde ormanlarımız yanıyor, işyerleri ve fabrikalar yanıyor. Bazı bölgelerde aşırı yağıştan sel sularının verdiği zararları görüyoruz.

Ülkemizde bunlar yaşanırken, bu olumsuz olaylar sadece muhalefet partilerinin yönetiminde olan illerde mi yaşanıyor? 81 ilin tamamı iktidar partisi veya yanında yer alan partilerde olsa, ülkede orman, işyeri yangınları, depremler ve sel felaketleri yaşanmayacak mı!?

Yerel yönetimlerin tamamı iktidar partisinden olduğunda, binalarımız sağlam, içme sularımızda kesinti olmayacak, sel suları kentte taşkınlar oluşturmayacak, toplu taşıma ucuz olacak, akaryakıta iki günde bir zam yapılmayacak, ev kiraları bu kadar yüksek olmayacak, vatandaşlar daha mutlu ve huzurlu mu yaşayacak denilmeye çalışılıyor!?

İnsan sayılarını “Tane” olarak tanımlayarak haber veren TV program sunucularının var olduğu bu ülkede, liyakatsiz çalışanlar olduğu sürece yerel yönetimler hangi siyasi partinin elinde olursa olsun; verimsiz ve başarısız ise kentlerimizde hayat zor yaşanır….

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar