25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5558
EURO34.9089
ALTIN2424.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

80’nci İL’in UMUDU…(1)

Kentlerde yaşayan insanların beklentileri, düşleri, umutları ve mutluluk arayışlarını anlayabildiğiniz zaman cadde ve sokaklarda güler yüzlü insanlara rastlarsınız.

İnsanlar huzurlu yaşamak için öncelikli olarak sosyal ve ekonomik yaşantılarının sağlıklı olmasını umut ederler ve yöneticilerden beklerler.

Osmaniye’nin il olmasının ardından geçen yıllara bakıyorum. 21 yıllık bir ildeki gelişmeleri inceliyorum, sosyal, ekonomik, kültürel ve toplumsal yaşantı olarak insanların umutlandıkları gibi yaşayıp yaşamadıklarına göz atıyorum.

Bu kentin  insanları sabırla ve umutla sağlıklı yaşamanın düşlerini kurmayı sürdürüyorlar. 

Dün bu yazımı yazarken ani elektrik kesintisi nedeniyle yaşanan stres sadece bende değil, çevremdeki diğer işyerlerinde de yaşandı. Enerji-Sa’nın hizmetteki böylesi aksaklıklarını anlamakta zorlanıyoruz. saatler 13.20’yi gösterirken elektrikler kesilirken, ancak saat:15.00’te yeniden verilebildi. Alt geçit çalışmaları sırasında iş makinası kabloları kesmiş, o nedenle kesinti yaşanmış. Böylesi durumlarda önlem alınıp aboneler zor durumda bırakılmasa olmaz mıydı? 

Enerji kesintisi sırasında sayaç okuma görevleri gelip faturayı kesip gittiler. 

Bu kentte insanlar sağlıklı, huzurlu, mutlu ve yarınlarından umutlu yaşamak istiyorlar, bu da insanların en doğal hakları olsa gerek.

CUMHURBAŞKANI GELİYOR

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Şubat günü kentimize gelecek, partisinin İl genel kurul toplantısına katılacak ve aynı zamanda bir de mitinge katılıp konuşacak.  Gündemde “Zeytin dalı harekatı” olacaktır. Milli birlik ve dayanışmadan söz edecek, muhalefet partisine çatacaktır. Bu bildik konuşmaların dışında Osmaniye’mizin sorunlarının da gündeme getirilmesi bu kentin insanları bekleyecektir.

Ak Parti Osmaniye Milletvekilleri ve  İl Yönetiminin bu kentin ivedi sorunları anımsatmalarını bu kentin insanlarının beklediklerini de anımsatmak istiyorum.

Osmaniye’nin öncelikli beklentilerine çözümler bulunması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki dudağının arasından çıkacak birkaç sözcükle hızlandırılarak gerçekleştirilme yoluna gidileceğini düşünüyorum.

Osmaniye’de yaptırılacak olan 600 yataklı Devlet Hastanesi’ndeki arsa sorunu çözümlenmiş durumda. İnşaat ihalesinin bir an önce yapılarak çalışmalara başlanılması Bölge açısından önem taşımaktadır.

Osmaniye’deki 600 yataklı Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte çevre il ve ilçelerle birlikte yaklaşık 2 milyon insana hizmet verir duruma gelecektir.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi olayına gelince, şu anda OSB’de arsa sıkıntısı yaşandığını öğreniyoruz. Fabrika kurmak isteyen bazı firmaların arsa bulamadıkları için beklenti içerisinde olduklarını öğreniyoruz. OSB’nin arsası genişletilmeli, fabrika kurmak isteyen firmaların beklentilerinin karşılanması sağlanmalıdır. Şu anda işsiz gençlerimizin sayısının yüksek olduğu kentimizde işsizlik sorununun çözümlenmesinde OSB’ye açılacak yeni fabrikalar önem taşımaktadır. 

İŞKUR aracılığı ile belli sürelerde yapılan istihdamlar sürenin bitiminin ardından yeniden iş aramak zorunda kalan insanlarda stresli günler yaşattığını düşündüğümüzde, süreklilik arz eden işletmelerin artırılması önem taşımaktadır.

Umutlarımızı aktarmayı sürdüreceğim, saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar