25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5372
EURO34.9207
ALTIN2435.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

80’nci İL’in UMUDU (2)

Kentlerde yaşayan insanların düşleri, beklentileri ve umutları üzerine dünkü yazımdan arta kalanları bugünde sürdürmek istiyorum.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Şubat günü ilimize gelecek olması nedeniyle, kentimizin sorunlarına parmak basmasını umut ederken, vatandaşlarımızın beklentilerini dile getirmek istiyorum.

Dünkü sayımızda yeni Devlet Hastanesi inşaatının bir önce başlatılması, OSB’deki arsa alanının genişletilmesi, işsizlikle ilgili sorunları dile getirmiştim.

Kentimizde yaşayan insanların beklentileri bunlarla sınırlı değil. 

Yaz aylarında yayla ve denize giden insanlarımız, Zorkun ve çevresindeki yaylalık alanların kiraya verilmesi olayının tam olarak netlik kazanmadığı, bazı barakaların numaralanmadığı, kayıt altına alınmadığı, yayla evlerinin kiralanması olayında istenilen koşulların ağır olduğundan sızlanıyorlar. Yayla kanunu ve yaylacıların ekonomik açıdan zor durumda kalmamaları isteniyor.

Yaylamız kadar bize yakın olan Burnaz denizindeki barakaların yıkıldığı, insanların önümüzdeki yaz aylarında buraya gidemeyecekleri sorunu ortaya çıktığı anımsatılarak, Burnaz denizindeki sorunun da çözümlenmesi bekleniyor.

Osmaniye’deki kalelerin restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi ve manevi desteklerinin harekete geçirilmesi yönünde çalışmalar bekleniyor. Kalelerimize gerekli özen gösterilerek, yerli ve yabancı ziyaretçilerin sağlıklı şekilde gezebilmelerinin sağlanması umudu yaşanıyor.

Osmaniye’de askeri kışlada acemi birliği kurulması ile binlerce askerin kente gelişlerinde esnafa ekonomik katkı sağlayacağı isteniyor. 

Osmaniye’de şehit sayısının 255 olduğu anımsatılarak kentte bir “Şehitlik anıtı” yaptırılması umudu bekleniyor.

Çevre il ve ilçelerin de yararlanabileceği düşünülerek Havaalanı yapılması projesinin hayata geçirilmesi beklentisinin umudu yaşanıyor. 

Devlet Hastanesi ana binası ile Osmaniye Korkut Ata Üniversite arasında yapılacak olan girişimler ile Devlet Hastanesi’nin “Araştırma hastanesi” haline dönüştürülmesi isteniyor.

Osmaniye’deki kamu kurumlarında işlerin daha sağlıklı işleyebilmesi için, çalışan personelin deneyimsizliklerine çözüm amacı ile “eğitimli personel” çalıştırılması umudu yaşanıyor.

İşi bilmeyen personelin eğitimden geçirilmesi ile vatandaşa hizmetlerin daha sağlıklı ve zamanında gerçekleşebileceğini belirten kent sakinleri, kentin gelişebilmesi ve vatandaşın huzuru için bu olayın önemi vurgulanıyor.

Yerli otomobil üretimi konusunda Osmaniye’nin önemi belirtilerek, sanayiciler arasında yerli otomobil üretimine taliplerin bulunduğu ve bu konuda gereken desteklerin sağlanması bekleniyor.

Turizmin geliştirilmesi adına kent merkezi ile Zorkun yaylası arasında teleferik projesine gereken desteğin verilmesi beklenirken yukarıda saydıklarımızın hayata geçirilmesi ile yeni iş alanlarının açılacağı ve işsizlik sayısının azalacağı umudu yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları sırasında; “Osmaniye’deki 600 yataklı Devlet Hastanesi inşaatı için acele edilmelidir” sözünü kullanması bile bu kentin insanının yüreğini okşayacaktır. Saygılarımla….
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar