28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

80.’nci İL miyiz?

Türkiye’deki 81 il içerisinde 80 plaka sayılı Osmaniye’miz son Hükümetin oluşumdaki kabinesinde de bir Bakan’lık göremedi.

Okurlarımla tarafsızca paylaştığım bu sütunlardaki yazılarımdan birini daha bugün gündeme getirmek istiyorum. Siyasi görüşünüz veya partiniz hangisi olursa olsun, öncelikle yaşadığımız Osmaniye’nin İl olması ve 4 Milletvekilimizle temsil edilmiş olmamız bizim için önem taşımaktadır.

Osmaniye’nin İl olması Belediye Başkanı Musa Şahin’in bir kaza sonucu ani ölümü üzerine yapılan bir ara yerel seçimde ilçedeki siyasilerin, STK’ların ve basının ortak aklı sayesinde dönemin Hükümeti tarafından İL yapıldı.

O günleri anımsatmak isterim. Başbakan Tansu Çiller’di ve yerel ara seçimler öncesinde Osmaniye’ye gelerek şu anki Musa Şahin Bulvarı üzerindeki PTT binasının karşısındaki petrol istasyonunun önünde Bulvar kapatılarak konuşma yapmıştı.

Türkiye’nin 79 ili ile ilçelerinden kamu kurumlarında görevli olanlar ile özellikle öğretmen otobüslerle Osmaniye’ye taşınarak Başbakan Tansu Çiller’in mitinginin kalabalık olması sağlanmıştı. RefahYol Hükümeti döneminde Osmaniye İl statüsüne kavuşmuştu, ancak yerel ara seçimlerde Osmaniye Belediye Başkanlığını RP’li Av. Mehmet Gürbüz kazanmıştı.

Bundan sonraki sürece bakalım. Osmaniye’nin İl olmasının ardından 4 Milletvekili’nin TBMM’ne gönderilmesi için Osmaniye seçmeni üzerine düşen görevi yerine getirdi. Vekillerimizi Ankara’ya gönderdik,
Osmaniye İl’ini temsil etsinler diye.  Hükümetler oluştu ama Osmaniye İli olarak bir Bakan’ımız olsun istedik ve bekledik.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Bülent Ecevit ile oluşturduğu ortak Hükümetteki Bahçeli’nin Başbakan yardımcısı olarak görev almasını Osmaniye ili adına değil de Hükümet ortağı olması dolayısı ile MHP Lideri sıfatı ile olması olarak değerlendiriyoruz.

Osmaniye’nin İlçe olduğu yıllardaki Hükümetlerin kabinesinde Adana Milletvekili olarak TBMM’ne giren Osmaniyeli Selahattin Kılıç’ın “Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı”, Mehmet Can’ın Adalet Bakanı olduğu günleri örnek verebiliriz.

Ak Parti İktidarları dönemine gelmek istiyorum. Osmaniye ili adına gönderdiğimiz Milletvekillerimizden herhangi biri 14 yıldır Bir Bakanlıkla bile tanıştırılmadı. Osmaniye’ye gelip ağızlarından çıktığı gibi konuşan Ak Parti Genel Başkanları ve dönemin Başbakanları, seçimler sonunda Bir Bakanlık görevini bile bu kente uygun göremediler! Eğer Osmaniye’den gönderdiğimiz Milletvekillerimiz, “Bakanlık yapamayacak kadar yeteneksiz ise” ne diye Aday gösterildiğini de İl örgütünü sormak hakkımız olsa gerek!

Binali Yıldırım Hükümetinin kabinesi açıklandığında en azından Osmaniye Milletvekillerinden birinin herhangi bir Bakanlıkta adının geçeceğini umutla beklemiştik. Ama göremeyince 80’nci il Osmaniye adına üzüntü duyarken, Ak Parti’nin bu yılın sonuna kadar görevde kalmak üzere kurduğu Hükümet olarak tahmin ettiğimiz kabine listesi bir kez daha düşündürücü geldi bizlere.

Ülkemizin dört bir köşesindeki insanlar hizmet, barış ve sağlıklı yaşam beklerken; birilerinin “400 Milletvekili ile Anayasa değişikliği” aklındaki eylemlerine uyarak ekonomik çıkmazlara girmek zorunda olmadığımı özellikle Muhalefet partilerinin gündeme getirmekten neden çekindiklerini merak ediyoruz!?

Yıldırım Hükümeti’nde Osmaniye Bakan bekledik, ama AK Parti’nin 14 yıllık iktidarında göremediğimiz için, Ekim veya Kasım ayında olası bir erken seçimde Osmaniye seçmeni bunun hesabını sorabilecek mi? Diyorum. Saygılarımla…


Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar