26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.451
EURO34.7779
ALTIN2443.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

80 Plakaya tam isabet!..

Osmaniye ili olarak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre nerelerdeyiz?

TÜİK verileri açıklandığında gözlerimiz Osmaniye’yi arıyor. Nüfusumuz açıklanıyor, kadın, erkek, çocuk, yaşlı ve genel nüfusumuzu resmi kaynaktan doğru olarak öğreniyoruz.

Kentteki araç sayıları, tüketim, ticaret gibi yaşanan gelişmeleri yine TÜİK verilerinden öğreniyoruz.

TÜİK, “Mutlu şehirler” konusunda bir araştırma yapmış. Türkiye’de illere ve cinsiyetlere göre mutluluk düzeyi” araştırmasında illerin yüzdelik oranları ile sıralamasına baktığımızda, Osmaniye ili kendi plakasında, yani 80’inci sırada yeralmış.

Türkiye’de 81 İl bulunduğuna göre son sırada yeralan ilimizin hangisi olduğunu merak ediyor olmalısınız!

“Mutlu şehirler” sıralamasında Tunceli ili yüzde 41.98 ile 81’nci sırada yer alıyor. Yüzde 45.77 ile Osmaniye 80’nci sırada bulunuyor.  

Türkiye’nin “Mutlu şehirleri” sıralamasındaki verileri incelediğimizde; Sinop yüzde 77,19 ile birinci sırada, Afyon yüzde 76.66 ile ikinci sırada, Bayburt ise yüzde 75.91 ile  üçüncü sırada bulunuyor.

Yapılan araştırma sonuçlarına göre siyasi parti liderlerinin memleketlerine göz atıyorum. Ana muhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli “Mutlu şehirler” sıralamasında son sırada yeralıyor.

Yine Muhalefet Partisi MHP Genel Başkanı hemşehrimiz Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’miz ise sonra ikinci sırada yeralıyor.

Başbakan Binali Yıldırım’ın memleketi Erzincan ili ise yüzde 64.57 ile 25. sırada yeralırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize ise yüzde 61.55 ile 34. sırada bulunuyor.

Bu veriler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandığı için “nasıl olur böyle!” deme şansımız olabilir mi?

“Mutlu şehirler” sıralamasında yine bazı illerin oranlarını paylaşmam gerekirse; Diyarbakır yüzde 48.67, Antalya yüzde 49.79, Adana yüzde 53, Şanlıurfa yüzde 57.33, Kilis yüzde 60.85 olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Osmaniye Belediyesi’nin “Mutlu şehir Osmaniye” sloganı aklıma geliyor. Söylemek veya istemekle olmadığı yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkıyor.

İller sıralamasında sonra ikinci sırada ve plakasında yer alan Osmaniye’miz için “Mutlu şehir olma yolunda mücadele!” sloganının daha uygun olacağını düşünüyorum.

Bu araştırmayı yapan görevlilerin belli kriterleri olduğunu düşündüğümüzde Osmaniye ilinin bu kadar geride kalmasının nedenlerini sanırım düşünenler olacaktır ve “Mutlu şehirler” listesinde ön sıralara çıkabilmenin de uğraşları verileceğine inanıyorum.

Kim istemez sorunsuz, huzurlu, mutlu ve yaşanabilir bir kentte sağlıklı yaşamayı!?

Gönül ister ki, yapılan araştırmalar neticesinde Osmaniye ili göz önüne geldiğinde, bir den fazla olumlu, güzel ve gurur verici başarılara rastlayalım!

Biraz olayı dağıtmam gerekirse; İki genç öğrenci yağmur altında yürüyorlarmış. Kız; “Canım ne kadar güzel yağıyor değil mi, bana aşkı çağrıştırıyor!”

Erkek yanıt vermiş; “Ne diyon kız sen, benim curruğum çıktı, sen hala ne güzel yağıyor diyorsun!” Mutlu günler dileklerimle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar