28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

7’nci günün ardından

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milletvekillerinin yenilenmesine 8 gün kaldı.

1 kasım Pazar günü yapılacak olan erken genel seçimlerde yeni Meclis oluşacak, bazı Milletvekilleri yeniden seçilirken, yeni Milletvekilleri ile koltuklar dolacak.

8 gün sonra yapılacak olan seçimlerde 7 Haziran’da seçilen bazı Milletvekillerinin 1 Kasım’daki erken seçimlerde seçilme şanslarının olamayabileceğini de akıllardan çıkarmamak gerekiyor.

Çok sakin geçen bir seçim süreci yaşamaktayız. Osmaniye ölçeğinde baktığımızda, siyasi partilerin araçlarından yapılan anonsların dışında, adayların esnaf ve mahalle gezilerine tanık olmaktayız.

Mitinglerin yapılmamış olması insanları rahatlattı. Kalabalıklar, itişip kalkışmalar, miting sonrası alanın kirlenmesi olayları yaşanmıyor. Adaylar otobüsün üzerinde veya kendileri için kurulan bir platforma çıkıp ellerine mikrofonu alarak insanları yukarıdan bakarak siyasi konuşmalar yapmıyorlar. En güze olanı, halkla bire bir ilişkiler, el sıkıp, kucaklaşma ve sohbet ortamında geçen bir siyasi süreç yaşıyoruz.

Bu sürecin içerisinde adayların neleri vaad ettikleri, ne gibi iddialarda bulundukları da insanların bire bir ilişkilerinde kayıt altına alınma şansı doğuyor.

Osmaniye’de Milletvekili adaylarının partilerine baktığımızda, Ak Parti adaylarının tanıtımı ve hizmet projeleri ile ilgili yerel basına gerektiği şekilde katkı sağlayarak reklam verdiğine tanık oluyoruz.

MHP ise her zamanki bildik tavrı ile reklam vermekten kaçınırken, yandaş gördüğü birkaç yerel gazeteye reklam verdiğine tanık oluyoruz.

CHP ise yine geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi, yerel gazetelere adaylarını tanıtıcı veya projelerini anlatıcı reklam vermediğini görmekteyiz.

Basın; halkın gözü, kulağı, sesi ve dili olduğunu yeri ve zamanı geldiğinde söyleyen siyasetçiler, seçim dönemleri geldiğinde sadece “kahvaltılı veya yemekli toplantılarla” anımsamaları olaylarını yaşamaktayız.

Bu nedenle son yıllardaki siyasilerin yemekli veya kahvaltılı toplantılarına bazı meslektaşlarım tavır koyarak gitmeme kararı aldılar.

Süreç içerisinde siyasilerin toplantılarına gitmeyen meslektaşlarımın sayılarında artışlar olacağını düşünüyorum. Çünkü, işleri geldiğinde; “Güzide basın mensupları” oluyoruz, ama siyasetçilerden bir isteği olan meslektaşlarıma “hallederiz!”diyerek oyalama taktiği uygulamalarının gelecekte farklı davranışlara neden olabileceğini akıllarının ucuna getirmiyorlar.

Yerel basının ilimizde gerektiğinde fazla olması, siyasileri sevindiriyor. Biri olmazsa diğeri olur diye düşünerek, kaliteye bakılmaksızın, sadece haberinin çıkması adına kendi fotoğraflarını görmek isteyen siyasetçilerin yanlarına aldıkları basınla bu işinin iyi sonuç vereceğini düşünen anlayışla yaşanıyor.

Siyasetin uzun soluklu bir süreç olduğunu unutmamanın yanında, siyasetin içerisinde bulunan kişilerin, halk arasında her türlü hareketlerini iyi kontrol etmelerinin gerektiğini, bir el sıkma, kucaklaşma veya konuşmalar sırasında iki dudak arasından çıkabilecek sözcüklere bile özen gösterilmesi gerektiği önem taşımaktadır.

Bir siyasetçinin yapacağı olumsuzluğun, yıllar sonrasında karşısına çıkabileceği, toplum içerisinde konuşulurken, yıllar gerisine giderek yüzüne vurulabileceğini unutmaması gerekiyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar