25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5712
EURO35.0091
ALTIN2422.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

400 yataklı yeni Hastane…

Osmaniye’de 400 yataklı yeni bir Devlet hastanesi yapılması ile ilgili bu köşemde gündeme getirdiğim yazılar ile, bazı yerel gazetelerde hastane yerinin bir başka bölgeye kaydırılması tartışmaları ile ilgili yeni bir yazıyı kaleme alma gereği duydum.

Şu anki Kadın-Doğum ve Çocuk hastanesi’nin genişletilerek 400 yataklı Devlet Hastanesi olarak yeniden hizmete girmesi konusundaki 2016 yılı yatırım programları üzerindeki çalışmalar sürerken, bazı sivil toplum kuruluşlarının yeni hastane binasını Bölge trafik binası karşısına yaptırılması önerileri gündeme gelmişti.

İddialara göre Jandarma Komutanlığı binası ve benzeri engeller üzerinde konuşulmaya başlanmıştı. Oysa bizim bildiğimiz Jandarma Komutanlığı binasının yerinde sorun bulunmamakta, hatta bedelinin bile ödendiği yönünde bilgilenmiştik.

Yeni Devlet Hastanesi şu anki Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi yerine yapılacağı, Jandarma Komutanlığı arsasında da bir sorunun yaşanmadığını okurlarımla paylaşmak istiyorum.
Bu olayda sıkıntının sadece Karayolları ile yaşandığı, bu sorunun da çözüm aşamasında olduğunu öğrendim.

Osmaniyeliler bu konuda yeni bir tartışma veya tartışmalara inanması yerine, yeni yapılacak olan 400 yataklı Devlet Hastanesi binasının yerinin değiştirilmeyeceğine inanmasını istiyorum.

Osmaniye Valimiz Kerem Al’ın bu konudaki çalışmalarını yakından izliyorum. Jandarma Komutanlığı binası ve arsasının alınması konusundaki işlemlerin de tamamlandığı yönündeki bilgiler, Valimizin basın mensupları ile  Osmaniye Milletvekili Suat Önal’ında bulunduğu bir toplantıda gündeme gelmiş ve konuşulmuştu.

Yeni Devlet Hastanesi konusunda Valimizin titiz çalışmalar yaptığı, 400 yataklı Devlet Hastanesinin şu anki Kadın-Doğum ve Çocuk hastanesi arsasına yapılması ile  kent merkezine ve çevre köylere yakınlığı göz önüne alınarak halkın rahatlığı düşünülerek planlandığını yönünde görüşleri olduğunu biliyorum.

Aldığımız bilgilerin ışığında halkımızı bu konuda bilgilendirme gereği duydum. Bu yıl içerisinde inşaat çalışmalarına başlanılacak olan 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi projelendirildiği şekilde yine belirlenen arsa üzerinde başlayıp tamamlanacaktır.

Oduncular ve Kömürcüler Sitesi arsası üzerinde yapılması için öneriler getirilmesi noktasına baktığımızda, burada Belediye ile sıkıntılar yaşanacak, asıl engel burada başlayacağını düşünüyorum.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının önerdikleri veya yer değişikliği konusundaki çalışmaları ise ayrı bir olay olarak ileriki süreçte ortaya çıkabilir veya anlaşılabilir diye de burada dip not bırakmak istiyorum.

Osmaniye Vali konutu inşaatı bu ay içerisinde tamamlanacağı gibi, merak edilen bir başka konu da yıkılan Özel idare işhanı yerinin Meydan olarak kalacağını da anımsatmak isterim. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar