20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

400 Yataklı Devlet Hastanesi (1)

İnancımıza göre 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayındayız. & Haziran günü başlayan Oruçlu günler sürerken, böylesi kutsal bir ayda bazı kişilerin veya siyasilerin “amaç-araç” ikilemi içerisinde neler yapmaya çalıştıklarını düşünüyorum.

Memleketin toprağına sahip çıkmak, kamu mallarının korunması, halkın sağlıklı yaşayabilmesi için harcamaların en şeffaf şekilde yapılması, yönetimlerin ihalelerde tarafsız olması gibi olaylar öncelikli olarak önem taşımaktadır.

Osmaniye’de 400 yataklı Devlet Hastanesi yapılması yönünde yapılan çalışmalar ile 2016 yatırım programında yer alan yeni Hastane inşaatı ile ilgili gelişmeleri yakından izliyorum.

Gazete okumak yerine, sokakta duydukları ile bazı farklı televizyon kanallarındaki bilgilerle yetinen insanların kentteki yeni Devlet Hastanesi inşaatının gelişmelerinden doğal olarak haberleri olamıyor!

Osmaniye Devlet Hastanesi ek binası (Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi) arsası üzerine, İl Jandarma Komutanlığı arsası da satın alınmak suretiyle 400 yataklı yeni bir Hastane yapılması projesi vardı. Bu proje 2016 yılı yatırım programına alınarak Jandarma komutanlığının arsası parası ödenerek alındı ve binanın da taşınması için çalışmalar başlatıldı.

Osmaniye Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü’nün “2016 yılında yapımı planlanan yatırımlar” başlıklı sunumu inceliyorum. Bu sunum Valimiz Kerem Al tarafından “Çalışan gazeteciler günü” nedeniyle düzenlenen yemekle bizlere verilmişti.

Elimdeki bu sunumu incelediğimde, “Yatırım programında yer alan “200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi” projesi 400 yataklı olacak şekilde revize edilmiş olup, bu yıl çalışmalara başlanılması beklenilmektedir.” Denilmektedir.

Osmaniye’de 400 yataklı Devlet Hastanesi yapımı ile ilgili Ak Parti Milletvekili Suat Önal’ın “sevindirici” mesajlarını ve kentin Adana giriş yönündeki reklam panolarındaki yazılarını da görmüş olmalısınız. Kentimize yapılması düşünülen her proje ve her inşaat için yapanları, katkıda bulunanları ve destek verenleri halkımız adına kutluyor, teşekkür ediyoruz.

Ancak; burada biraz durmak gerek. “Osmaniye Belediyesi haziran ayı meclis toplantısında oybirliği ile alınan karar ile yapılması planlanan 400 yataklı Devlet Hastanesi için belediye ait olan Oduncular ve Kömürcüler Sitesinin yeri Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine tahsis edildi.

Osmaniye Belediye Meclisi haziran ayının son bileşiminde Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin;  Osmaniye Belediyesine ait olan Oduncular ve Kömürcüler sitesinin bulunduğu yaklaşık 60.000m²’lik arsayı, üzerine 400 yataklı Yeni Devlet Hastanesi yapılmak üzere adına tahsisinin yapılmasını isteyen talebi görüştü.”

Belediye Meclis kararı:  “Belediyemize ait Mevlana Mahallesi içerisinde oduncular ve kömürcüler sitesinin bulunduğu yaklaşık 60.000m²’lik taşınmazın 400 yataklı Devlet Hastanesi yapmak şartıyla ve karşılığında Belediyemizce uygun görülecek bir eşdeğer arazi (arsa) ile takas ve trampa yapılması ve inşaata 31.12.2016 tarihine kadar başlatılması şartıyla Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği adına tahsisinin yapılması oylandı ve oybirliği ile karar verildi.”

Ey kendilerini b.u kentin akıl patronları sayanlar! Bu güne kadar arsalarının değer kazanması için siyaset yapanlar! Bu yazı değil, bana ayrılan sütun bitti. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar