26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5096
EURO34.8709
ALTIN2451.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

4 düğmeden biri farklı!..

Yeni bir elbise almaştım, eve gelip ceketimin kollarındaki düğmeleri sayıyordum ki, 4 düğmeden biri farklı renkteydi!  Aklıma hemen bir türkünün sizleri geldi; “Terzi elin kırılsın, dar geliyor düğmeler!”

Ceketimin kollarına dörder adet düğme dikilmişti ama, birinin rengi farklıydı nedense! Terzi bir mesaj mı vermek istiyordu, yoksa dalgınlıkla mı farklı düğme dikmişti diye düşünmeye başladım!?

Düğmeleri diken aynı terzi ise farklı, ama üç düğmeyi biri, diğer birini ise bir başkası veya çırak dikmişse farklı olabilirdi! İyice kafam karışmaya başlamıştı, eşimi çağırdım, Ön lisans mezunu olmasına rağmen iş bulamadığı için Halk Eğitim Merkezi’nin “biçki-dikiş kurslarına” gidiyordu.

Doğal olarak kesip biçmeyi de öğrendiği için dört düğmeden birinin neden farklı renkte olduğunu sordum.

Eşim yüzüme bakarak gülmeye başladı, beni sinirlendirmeye mi çalışıyor diye kendimi toparlamaya çalışıyordum ki; “Buna mı kafayı taktın şimdi! İstanbul’daki yerel seçimlerde bir kişi aynı zarf içerisine 4 ayrı oy pusulasını mühürleyip koyuyor.

Yine aynı kişinin üç oyu geçerli sayılırken, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sayılmıyor ve sadece Belediye Başkanlığı için yeniden seçim yapılmasına karar veriliyor! Oy kullananlarda bir sakınca varsa eğer, diğer üç oy pusulasının da iptal edilmesi gerekmez miydi!?”diye konuştu.

Anladım ki  elbiseyi diken terzi, sanki İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine bir gönderme yapmış olmalıydı!

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yenilenecek diye, YSK tarafından mazbatası alınan İmamoğlu’nun yerine, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Başkan vekili olarak görevlendirildi.

Yerlikaya’nın ilk iş olarak Belediye Başkanlık makamına Ekrem İmamoğlu tarafından asılan Atatürk portresini kaldırmak olduğu basına yansırken, bu olay gerçek ise eğer bir Vali’nin emaneten oturduğu T.C.’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini makam odasından kaldırması çok düşündürücü bir olay olsa gerek!.. 

Komşu ilimizin, yine komşu ilçesindeki Ceyhan’da önceki dönem AKP’den Belediye Başkanı olarak 5 yıl görev yapan Belediye Başkanı zamanında Belediye binasında T.C. ibaresi yokmuş.

Ceyhan Belediye Başkanlığına seçilen CHP’li Başkan T.C. ibaresini yerleştirmiş! Bu olayları CRT Ceyhan TV ve buradaki gazeteci arkadaşlarımın gazetelerindeki haberlerden öğreniyorum.

Bir Kamu kurumunda ve Belediye hizmet binasında T.C. ibaresi neden olmaz veya neden kaldırılır?.. Bir kamu kurumunda Atatürk portresi neden olmaz veya kaldırılır!?

Kamu kurumlarında T.C. ibaresinin kaldırılması olayında sevinenler kimler olacaktır? Bunlara ödün vermenin altında neler yatmaktadır? 

Ülkemizi yeni bir krize sokmanın altında nelerin yaptığını Allah aşkına hiç merak ediyor musunuz!? Ekonomik anlamda sıkıntı yaşıyoruz! Dolar başını alıp giderken; “Dış güçler” deniliyor!

Kendi topraklarımızda ürettiğimiz; patates, soğan, domates, yeşil biber. Muz ve benzeri sebze ve meyvelere halkımızın alım gücü yetmez oldu! 

Türkiye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine odaklanmış durumda. Aslında Türkiye değil, AKP  iktidarı İstanbul’a odaklanmış durumda. Ne var ki bu İstanbul’da  bu kadar önemseniyor?

Yıllardır bu kadar önemsenmeyen seçimler sadece İstanbul’da olması düşündürücü olsa gerek!

Halkımız; iş, aş, ekmek ve Ramazan ayında sağlıklı sofrada buluşmayı beklerken, AKP iktidarının “Seçim iddiası” sizlere bir şeyler anlatabiliyor mu!? Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar