25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5124
EURO34.9629
ALTIN2432.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

25’e dayandı, 25’i geçti

Osmaniye Merkezli olarak ilk kez yerel gazetemizle başlatmış olduğumuz “Ekmek ödüllü şiir yarışması”, süreç içerisinde, Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD)’ın kurulması ile etkinliklerini daha da geniş kapsamlı yapmaya başladı.

Her yıl aralıksız olarak düzenlediğimiz bu yarışmanın bu yıl 25.’ncisini gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz.

25 yıl boyunca ödül törenini iptal etmeden gerçekleştiren ve bu kapsamda da Osmaniye’nin ismini 24 yıl boyunca 4 bin 27 şairin katılımı ile  kültür- sanat etkinliğine imza atmanın haklı gururunu taşımaktayız.

Bir yerel gazeteci ve bir kültür-sanat derneği olarak bizim kentimizi tanıtmaktaki çalışmalarımız bu alanda ilerliyor. Bizim amacımız Osmaniye’nin kültür, sanat ve turizm değerlerini yurt içi ve yurt dışında tanıtmaktır.  

Bunu yaparken, aynı zamanda şiir yazanların emeklerinin karşılık görmesi amacı ile; “Ekmek, kalem, katılım belgesi” gibi ana ödülleri vererek her katılımcıyı mutlu edebilmektir.

Bizim amacımız, bir yerlere mesaj gönderircesine veya bazılarına şirin görünmek adına; “Namaz kılınan yerlerde, gençlere çorba içirmek” gibi etkinlikler yaparak,  gösteri tipi anlayış içinde olamayız.

İnançlara, kutsal değerlere, vatan sevgisi ile birlikte ay yıldızlı bayrağımıza, devletimizin ticari alandaki dolaşımda olan Türk Lirası (TL)’na, Kurtuluş Savaşı öncesi emperyalist güçlerin askerlerinin işgali altında bulunan Anadolu topraklarında; Camilerde ezan okunamaz, namaz kılanlar emperyalist güçlerin askerleri tarafından darp edilirken, halkımız böyle bir zulmü yaşarken Gazi Mustafa Kemal önderliğindeki yurtsever Komutanlarla birlikte binlerce isimsiz kahramanın verdiği “kurtuluş mücadelesi” sonundaki kazanılan zaferi unutanlara anımsatmayı kendimize görev bilenlerdeniz.

Bu günlere gelindiğinde, Kurtuluş Savaşı öncesinde camilerde “ezan okunamadığı” günleri unutanlara anımsatmak isterim. Günümüzde camilerimizde ezan sesleri eksilmiyorsa, emperyalist güçleri vatan topraklarından kovulmasının Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, günümüzdeki bazı “Din adamları” neden tepki gösteriyorlar!?

Bir tarikat lideri’nin; “Kurtuluş Savaşında keşke Yunan galip gelseydi!” sözlerini söylediği halde, hakkında soruşturma bile yapılmazken, cenazesine devletin en üst düzeyinden katılanların isim listesini versem, günlük gazetemizin bir aylık sütunlarını doldurabilir sayıdaydı.

Para ile yapılan destekler veya yurtseverlik efeliklerinin sonunu görmek istiyorsanız; para musluklarının kısıldığı ve desteklerin kesildiği anda net olarak ortaya çıkacaktır.

İşte sizlere mafya lideri Sedat Peker… Bu kadar bilgiyi nereden ve nasıl aldı? Devlet birimlerinde çalışanlarla ilişkileri sayesinde elde ettiği bilgileri kaydederek, günün birinde kullanmayı akıl etti ve bugün de kullanıyor!

Benim anlayışıma göre, devlet akıl ve hünerle yönetilir. Mafya türü sözler, algı operasyonları, gündem değiştiren olaylar, en önemlisi de; halkın sesini “para ile çalıştırmakla” ülke yönetilmez….

Pir Sultan Abdal’ın türkülerinin her bir dizesinde anlam yüklüdür. Pir Sultan Abdal’ı idam ettiren  dönemin Valisi, bir zamanlar iyilik yaptığı kişi olduğunu öğrendiğimizde; “İnsanlık hali!” demekten başka bir söz söyleyemiyoruz.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar