18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5306
EURO34.8868
ALTIN2485.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

22 yıllık gelenek…

Osmaniye’nin il olması ile birlikte başlattığımız “Ekmek ödüllü şiir yarışması”nın ara verilmeden düzenlenmesinin 22. yılını da gerilerde bıraktık.

Yıllardır sabırla gerçekleşen bu yarışma ile Osmaniye’nin tanıtılmasına katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bizlere.

Yurdumuzun değişik bölgelerindeki il, ilçe, belde veya köylerinden ulaşan şiirlerin değerlendirilmesi sonucunda ödüller sahiplerini veriliyor.

Bu yıl biri Almanya olmak üzere 41 ilden şairler şiirleri ile katıldılar, ödül töreni günü ise değişik illerimizden gelip derecelerine göre hediyelerini aldılar.

Bu etkinliğin 22 yıldır gerçekleşmesinde emeği ve katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu yılkı etkinliğimizi de sağlıklı şekilde gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Yarışmamıza İstanbul’dan katılan Ersin Aydın, Denizli’den katılıp eşi ile birlikte gelen Cengiz Sarıca, Tarsus’tan İmam Özel ile Mevlüt Yavuz, Diyarbakır’dan Nazlı Bal  Hatunoğlu Osmaniye’ye ilk kez geldiklerini  söylediler.

Adana, Hatay, İzmir gibi illerimizden törenimize katılan yarışmacılar ise daha önce Osmaniye’ye geldiklerini, ödül töreni için gelmiş olmanın ayrı mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Karaoğlanoğlu Parkı içerisindeki açık alanda, çam ağaçlarının altında şairlerin buluşması, şiirlerin okunup, türkülerin söylenmesi ile başlayan programın sonunda ödüller sahiplerine dağıtıldı.

Ekmek ödüllü şiir yarışması Osmaniye ile markalaşmıştı, herhangi bir ile gittiğinizde sözkonusu şiir yarışması akla geliyordu. Bazı anlayışlar her ne kadar 22. yıldır genel koordinatörlüğü yürüten bana farklı anlayışlar taşısalar bile, Osmaniye denildiğinde benim adım değil, “Ekmek ödüllü şiir yarışması”nın yapıldı kent olarak biliyordu. Benim adın önemli değil, önemli olan Osmaniye’mizin adı olarak düşünüyorum.

Bu yarışmanın bu kadar uzun soluklu olması noktasında başta meslektaşlarım, Valiliğimiz, Belediyemiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, STK temsilcileri, OŞYAD üyeleri, bizlere destek veren Sayoğlu ekmekçilik, Ender Çiçekçilik, Hasret Matbaası, seçici kurul üyelerimiz  ve tüm değerlere buradan teşekkürlerimi sunuyorum.

Şiir havası soluyarak buluşan değişik iklim ve kültür insanlarının ödülleri ile birlikte anılarını ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektirmeleri, yeni yüzlerle tanışıp kaynaşma ortamı oluşturmalarına katkıda bulunmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz.

Şöyle olmuş, böyle olmuş, eksik veya aksaklıklara şiirler alınmamaya özen gösteriyorlar. Gelemeyenler telefonla bizleri arayıp Osmaniye’deki bu etkinlikte emeği geçenleri kutluyorlar.

Bu yılki toplam katılımcı sayımız 167 kişiydi. Ödül töreni öncesinde yurdun değişik yörelerinden telefonla arayarak derecelerini merak edenler gün boyu Osmaniye’yi düşünüyor ve konuşuyorlardı. İşte bu güzellik bizleri mutlu ediyordu.

Törenin ikinci günü tarihi ve turistik yerlere yapılan geziler sırasında özellikle Yazar Yaşar Kemal’in doğduğu köy merak ediliyordu. Hemite köyündeki Yaşar kemal kültür evi içerisindeki fotoğraf ve kitapların önünde fotoğraf çektirenler, unutamayacakları anılar yaşadıklarını söylediler.

Bir kez daha bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar