25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5126
EURO35.0007
ALTIN2434.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

14 Nisan’a doğru

Köşemin başlığındaki tarih, Ak Parti Osmaniye İl Genel Kurul toplantısının yapılacağı gün olarak anımsamış olmalısınız.

İl Başkanlığı için tek liste ile girilmesi, seçimler sonunda dargınlık ve kırgınlıkların yaşanmaması için isim önceden belirlenmişti.

Avukat Emir Hasan Arslantaş’ın hazırlayacağı liste ile seçimlere girilecek. Arslantaş’ı önümüzdeki süreçte zor günlerin beklediğini söyleyebiliriz. Liste tek olabilir ama partililerin ve partili olmayanların da Ak Parti’nin Osmaniye il yönetimi için bir takım öneri ve düşüncelerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yeni il Başkanı olacağı şimdiden belli olan tek isim Emir Hasan Arslantaş’tan başta partilileri olmak üzere bir takım beklentiler var.
Benimki önerileri ve istekleri ilgilisine iletmek. Yazı olarak köşemde iletmek ise kamuoyu ile paylaşmak olduğunu vurgulamak istiyorum.
Arslantaş’dan neler bekleniyor diye açmak istersek; şu anki yönetimde bulunan bir çok isimin yeni yönetim kurulunda yeralmaması isteniyor. İl yönetiminin daha genç, aktif ve bir takım şaibelerden uzak kişilerden oluşması öneriliyor.

Arslantaş listeyi hazırlarken kiminle veya kimlerle baş başa verip yönetim listesi hazırlayacağı bilinmez, bilinse bile bizim ilgi alanımızın dışında kalır. Ancak bizleri, partilileri ve Osmaniyelileri ilgilendiren yönü ise; isimlerin yaşam biçiminin parti içerisinde ve halk arasındaki davranışları olarak düşünülüyor.

Şu anki yönetim listesinde yeralan isimlerin bir çoğundan sızlanmalar olduğu, parti çalışmaları ve partinin ileriye dönük gelişmesi açısından yarar yerine zarar verdikleri yönünde şikayetleri öğreniyoruz.

Ömer Yağmur’un adaylığındaki seçimlerde belki yönetim kurulu listesi hazırlanırken bir takım kriterler iyi düşünülememiş olabilir. Listeye alınan isimler iyi araştırılamamış olabilir. Partililerin sızlanmalarına da hak vermek gerekiyor. Yönetimdeki bazı isimlerden şikayetlerin olması elbette iyi bir durum olmasa gerek.

Şimdi ise Emir Hasan Arslantaş’ın en büyük şansı kendi iradesi ile yönetim listesini hazırlayabilme durumu ortada. Yeni bir isim, yeni bir İl başkanı ile genel kurula gidiliyorsa, o zaman partililerin önerilerine de kulak vermek gerekiyor.

Yani mevcut yönetimdeki bazı isimlerin yeni yönetimde yeralmaması, genç, dinamik, çalışkan ve eşit davranışlar içerisinde çalışan, adam kayırmacı olmayan isimlerin listede yeralması isteniyor.

Arslantaş’ın eğer gelecek için güzel düşünceleri varsa, Ömer Yağmur’un durumuna düşmek istemiyorsa ve yerel seçimlerde partisini başarılı olmasını istiyorsa partili üyelerin bu önerilerini yabana atmaması gerekiyor.

Bizden anımsatması, parti de Arslantaş’ın, aday da Arslantaş, Başkan olacak olan da Arslantaş. Ama gelecekte yaşanabilecek yönetim sıkıntısı karşısında, iktidar partisinin İl yönetimindeki düzensizlik Osmaniye’yeye hizmet verilmesi noktasında gevşemeyi, yetersizliği getireceğini düşünerek kaleme alıyorum. Yoksa parti örgütünün başına gelen, yönetimde yeralan kişiler kendi iç sorunları olarak görüyorum. İşin içine iktidar partisi girince, memleket sevdası ve hizmet verilmesini düşünerek anlatmak istedim. Gerisi Arsantaş’a ve partisine kalmış. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar