26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.463
EURO34.7591
ALTIN2436.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

13+1

Beklenen gün gelip çattı, yarın isim açıklanacak ve herkes rahat bir nefes alacak.


Osmaniye kamuoyunda meraksamalar azaldı, bir çok insan kimin isminin açıklanacağını konuşmaz hale geldi. “Kim olursa olsun, yeter ki açıklansın!”diyenler bile çoğalmaya başladı.


Tabi ki Ak parti Osmaniye Belediye başkan adayının kim olacağından sözediyorum. Hani 13 aday adayı başvuruda bulunmuştu, bunlardan birinin mi ismi açıklanacak diye merak etmeler yoğunlaşmıştı. Baktık ve bekledik ki olmadı, üç kez ertelendi isim açıklanması. On üç artı bir diye düşünmeye başladı insanlar. Gerçekten 13 artı bir isim üzerinde mi çalışmalar yapıldığı konuşulmaya başlandı.


Geçtiğimiz günlerde isim belli demiştim, ancak bir takım gelişmeler nedeniyle anlaşılan isim üzerinde yeniden değerlendirmeler yapılmaya başlandı. Öncelikle iki isim üzerinde anlaşma sağlanacaktı, isimler masaya yatırıldı. Birinin farklı konumu, diğerinin daha farklı konumları üzerinde görüşmeler yapılmaya başlandı.


Ardından bir erteleme yapılırken, ikinci tur görüşmelere başlandığı sırada yeni  bir gelişme yaşandı. Bu kez yine isimler üzerinde inceleme ve görüşmelerin süreci başladı. Yine bir erteleme ortaya çıktı.


Yaşanan bu gelişmelerin sonunda ise Osmaniye ili en sona bırakıldı. Biraz merak edilsin, aday adayları biraz daha çalışarak partiyi ön plana çıkarsın, kamuoyuna partinin tanıtımına katkıda bulunsun görüşleri de buna eklenince isim açıklanması yine ertelendi.


Bu arada Bahçeli’nin memleketinde açıklanacak isim önem taşıyordu. Mevcut başkan Kadir Kara karşısında dik durabilen bir isim üzerinde durulduğu konuşulmaya başlandı.


Öyle ya, 30 mart 2014 akşamı olduğunda “Bahçeli’yi kalesinde yıktık!”denilebilecek bir isim kim olabilirdi? Olaylar böyle gelişirken, son olarak iki isim üzerinde yoğunluk başladı.


Ertelemelerin ve meraklandırmanın da günü gelip çattı. Yarın bu isim açıklanacak ve Osmaniye kamuoyu da meraklarını bir kenara bırakacak. Bu arada aday adayları arasında neler konuşulacağı yorumlanacak. “Benden sonrası tufan!”diyenler olur mu olmaz mı bilinmez ama, böylesi bir anlayış siyasi anlamda bence etik olmaz.


“Ben varsam varım, ben yoksam yokum!” anlayışı ile siyaset yapanların öncelikle kendilerine faydası olmayacağından, memleketine hiç faydası olmaz diye düşünürüm.


Madem ki siyasi bir görüşün, partinin içerisinde uğraş vermeye başladınız, madem ki partinizden aday adayı oldunuz. Olabilir tercih edilmemiş olabilirsiniz, aday gösterilemeyebilirsiniz. Güreşen iki kişiden birinin mutlak
yenileceğini düşünerek mindere çıktığınızı da unutmamalısınız.


Siyasi uğraş içerisinde aday olarak tercih göremeyen kişilerin diğer arkadaşlarının yanında yeralmaması hoş bir davranış olmasa gerek. Böyle bir olayın yaşanmayacağını ümit ediyor, bu konuda da Ak Parti il ve Merkez ilçe yöneticilerine önemli görevler düşüyor.


2014 yerel seçimlerinin Osmaniye’mize yaraşır şekilde, seviyeli konuşmaların yapılacağı, sataşma ve kırmaların yaşanmayacağı, her adayın sadece kendi projelerini halkla paylaşabileceği bir seçim maratonu içerisinde yaşanmasını istiyoruz. Kazan siyasi parti ve adayı değil, Osmaniye halkı ve Osmaniye olsun diyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar