20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

12 Mart’ları geride bırakırken

Daha dün gibi gelebilir sizlere; 12 mart 2004 tarihi. Bir de yaşayana, yaşama ve yaşatma uğraşı verenlere sormak en doğru olanı olsa gerek.

Bazıları için farklıdır 12  mart tarihi, bazıları için ise daha da farklı olduğu kadar anlam taşımaktadır.

Elinizde sayfalarını okuduğunuz gazete 12 mart tarihinde günlük olarak yaşam hayatına başladı.

2023 yılının 12 Mart tarihi de gerilerde bırakırken, her yeni yaş günümüzde biraz daha ileriye gitme yolunda uğraşımızı ertelemeden sürdürdük.

Bugünlere gelindiğinde gazetemizin resmi internet haber sitesinin Türkiye’nin 81 ilinden haber yayınladığını görmektesiniz.

Hangi ilin haberlerini okumak istiyorsanız, yani yaşanılan olaylarından haberdar olmak istediğiniz ilin üzerine tıkladığınızda okuma ve bilgi olma sahibi olabiliyorsunuz.

Ulusal alanda yayıncılığı ile günlük 100 bin kişiyi düşmeyen, 150 bin ziyaretçi sayısı ile bölgede aktif internet haber sitesi olmak kolay olmadı elbette.

Bu sütunlarda yıllardır sizlerle birlikte köşemde değişik olayları paylaştım. Yorumlarımı okudunuz. Olumlu olduğu kadar olumsuz tepki gösterenler de oldu. Her bireyin görüş ve düşüncelerine saygı göstererek gelişen ve yaşanan olayları köşemde dile getirdim.

Gazete köşe yazarlığının kolay olmadığını meslektaşlarım iyi bilirler. Okurlarının tamamını memnun edemediğin gibi, sert ve tehditte varan tepkilerle de karşılaşabilirsin.

Bazı anlarda kendini yargı karşısında bulabilir, hatta ceza bile alabilirsin. Bunları göz önüne alarak bu mesleği yapabilirsin. Yoksa başka bir iş kolunu tercih edeceksin.

Halkın, özellikle de hayatını biraz daha huzur, mutluluk ve sağlık içerisinde yaşayabilmek isteyen insanların haklarını savunmak ve sosyal ve ekonomik alanda adaletli olunmasını savunan yazıları kaleme almanın zorluklarını burada ayrıntıları ile sizlere anlatmayacağım.

Ama; ilkeli ve gerçek olaylardan hareket ederek, kaygan zeminlerde bile ayağının altındaki buzlara sıkı tutunarak dik duruş sergileyerek ve onurunla bu mesleği yapmanın haklı gururu her zaman halk gözünde takdir göreceğine inanlardanım.

Siyasiler belli süreçlerde ortaya çıkar, seçilemezse bir sonraki seçime kadar dinlenir. Seçilenler ise belli dönemlerin ardından onlar da halkın arasına karışarak yaşamaya başlar.

Bizim mesleğimiz ise halkın sorunlarını dile getiren ve haklarını aramada köprü görevini gören kutsal bir uğraşıdır.

Yönetici konumundaki kişiler görevlerini layıkı ile yaptığı sürece başarılarını takdir eder, eksik, aksak veya yanlış yaptıklarında da halktan ve yönetilenden yana tavrımızı açık olarak koyarak çalışmalarımızı yürütürüz.

Haksızı haklı göstererek mesleğini yürütenler, haksızlığın ortağı olabilecekleri gibi, gün olur da koltuktan inildiğinde, onunla birlikte aynı kaderi paylaşabilme ile de karşı karşıya gelinebilir.

Hak’tan, haklıdan, adalet ve demokrasi anlayışımızdan ödün vermeden, bu günlere gelmemizde katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar