25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5242
EURO34.9846
ALTIN2433.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

10 adım attınız; Yavaş’layın!

Cumhur ittifakı karşısında, 6 siyasi partinin Genel Başkanlar düzeyinde gerçekleştirdiği her toplantının ardından, “Millet ittifakı adayı kim olacak?” soruları akıllara yerleştirilmeye çalışıldı.

Gerek görsel alandaki yayınları ile TV kanalları, gerek sesli yayıncılıkta radyo yayınları, gerekse sosyal medya aracılığı ile  doğal olarak merak edilen “ada” üzerinde öngörüler veya benzetmeler yapılmaya başlandı.

İstanbul BŞBB Ekrem İmamoğlu için yapılan son günlerdeki gelişmeler ise daha farklı boyutları gündeme getirdi.

Bu olayla ilgili kendi görüşümü belirtmek istersem; mevcut iktidar, İmamoğlu ile yapmış olduğu yargılama olayları ile ilgili gelişmelerde; “kendine rakip olduğu kadar, mağdur yönetici kimliği oluşturdu”

Bizim halkımız her zaman mağdurların yanında olmuş, ve haksızlıklara karşı gelerek mağdur edilenin arkasında durmuştur.  Bu olayın ayrıntılarını anlatmama gerek yok!

Kim veya kimlerin; ne içerek yaşadıkları toplumu ilgilendirmese de, sosyal yaşamı etkileyen içecekler doğal olarak rahatsızlık vermektedir.

Değer verilip önem duyulan kişilerin yaşanmasını istedikleri inancın aksine hareketleri, elbette insanların kafalarını karıştırıyor! “Bu olay böyle olmamalıydı” diyor!

Şimdi konuyu bağlayacağım yere gelelim. 20 yıldır iktidarda olan AKP yönetimi ile geldiğimiz nokta belli. Nereden nereye geldiğimiz ortada. Ekonomik anlamda paramızdan 6 sıfır atarak, (YTL)’ye geçtiğimiz günleri anımsayın.

Bu arada ne kazandık, neler kaybettik!  Bugünkü para değerimizi dünya ülkelerinin diğer para birimleri karşısında değerlendirdiğimizde, 2023 yılında ekonomik anlamda dış dünya ile ticari ilişkilerimizi sürdürebilmemiz için para birimimizden yine “sıfır atma” olayı yaşayabilir miyiz?

Gelelim Millet ittifakının Cumhurbaşkanı  Adayının kim olacağını yönündeki tartışmalara.  Bazı medya yayınlarında;  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ismi ön plana çıkarılmaya çalışılıyor.  

Bu konuda da CHP kurmaylarının konuşma ve açıklamalarından kaynaklanan haber kamuoyu ile paylaşılıyor.

İttifak Partilerinden oluşan 6’lı masanın 10’ncu toplantısı yaklaşık 10 saat sürdü. Aday belirlenmeyince, iktidar partisi sözcüleri yorumlarını sürdürüyorlar.

Bazı medya yazılarında “Millet ittifakı’rın  Adayı Kemal Kılıçdaroğlu” olacak, olabilir!... gibi  yayınlar ortaya çıkmaya başladı.

Bu ülkenin 20 yıldır ülke  yönetiminde bulunan siyasi iktidarın neler yapıp yapmadığı tartışılırken, vatandaşımızın sorunlarının çözümü için, mevcut iktidara karşı gereken adayın halkın her kesiminin kucaklayabileceği bir isim olması gerektiğini düşünüyorum.

Ekrem İmamoğlu’nun Adaylığının önünü kesilmeye çalışılıyor diyelim. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş ismi ülke genelinde ilgi görüyor, bu neden düşünül müyor?

Mahsur Yavaş ile girilecek seçimlerde, şu anki İktidarın çevresindeki oylarla birlikte, Millet ittifakının yüzde 52’’nin üzerinde oy alacağı yoğunlukta olurken, bu anketleri düşünüp düşünememiş olmaları  seçim sonrasında, yerel seçimlerde seçmen tarafından sorgusuz kalmayacaktır!

Benim görüşüm; Kılıçdaroğlu Aday gösterilirse, 6’lı masa içerisindeki partilerden; İyi Parti’nin bir kısmı, Saadet Partisinin bir kısmı, Deva partisinin belki yarısı, Gelecek partisinin bir kısmı ve diğerlerinden verilecek oyların  toplamı başarı için sonuçsuz kalabilir.

30 Ocak’taki 11.’ni toplantıda açıklanacak adayın, 6 siyasi liderin vereceği isim önemlidir.  

Şu andaki masadaki liderlerden birinin isminin açıklanması halinde, önümüzdeki seçimleri yeniden mevcut Cumhurbaşkanı kazanmasına zemin hazırlanmış olacağını tahmin ediyorum.  Bence, ülkem için hayırlı ne ise o olsun! Diyorum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar