29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

1 Nisan Şakası(!) Gibi…

Nisan ayının ilk günü insanlar birbirlerine değişik türden şakalar yaparlar! Bazı gazeteler manşet haberinde “1 Nisan şakası” haberine yer verir.

Bugünkü yazacaklarımın keşke “1 Nisan şakası” gibi olmasını umut ederdim!.. Yaşanan olayları incelediğimde, keşkelerimin yerini inanabileceğim düşünceler alıyor!

16 Nisan’da Anayasa maddeleri üzerinde değişiklik yapılması halkın oyuna sunulacak. Bu oylama; Muhtarlık, Belediye, Milletvekili veya başka bir anlamda siyasi partilerin  veya iktidarın güç göstermesi değil, halkın iradesine sunulan bir tercih olarak değerlendirilmelidir. Bu olayda da halkın özgür iradesini kullanmasına müdahalede bulunmanın ne anlama geldiğini nasıl yorumluyorsanız, öyle yorumlayın!

Gündeme düşen bazı haber başlıklarını sizlerle paylaşmak istedim. Bazılarınız; ‘yalan’ olarak değerlendirebilir, ancak bu haberler ile ilgili ‘tekzip’ görmediğimize göre, ilk okumada insanlar inanırlar.

İktidarın 16 Nisan halkoylaması için verdiği uğraşlar arasında, yakışmayan olayların yaşanması geleceğimiz açısından bizleri üzüyor. 16 Nisan Pazar günü sandıkta ‘evet’ oyu verenler için tepki gösterilmezken, ‘hayır’ oyu verenler için neden  kamu gücü devreye girip, insanlar zor durumda bırakılıyor!?

Halkı kendi haline ve özgür iradesine bırakma güzelliği varken, illaki bu ülkedeki insanlar sandıkta iktidarın veya yandaşlarının istedikleri gibi tercih yapma zorunda mıdır?

Örnekleri basındaki haberlerden vereceğim. Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde, CHP Parti Meclis üyesi Hakkı Süha Okay, Muhtarlarla birlikte kahvaltılı toplantı yaptığı gerekçesi ile 50 Muhtar hakkında; “İzinsiz toplantı yapmak” suçlaması ile soruşturma açılmış!..

MHP’den ihraç edilen Bağımsız Milletvekili Meral Akşener’in 12 Nisan günü Isparta’da yapacağı açık hava toplantısına Merkez ilçe Seçim kurulu izin vermemiş!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı AKP Genel Başkan yardımcısı Mehdi Eker, 23 Mart günü İstanbul, Bağcılarda bir ayakkabı  fabrikasını ziyaret ettiği sırada 800 işçi ile çay sohbeti yaptığı sırada, “halkoylaması”nda “evet” yönünde tercih istediği sırada, 3 kadın işçi ‘hayır’ yönünde yanıt verir!
İddiaya göre, bir gün sonra ise bu kadınların işlerine son verilir!.. Haberin ayrıntılarını sizlerin araştırmanıza bırakıyorum.

Bu kadar hiddet, şiddet, kuvvet ve hırsın altında neler yatıyor, merak ediyorum!? İktidar partisi yetkilileri ‘evet’ tercihi için konuşmalarına başlarken, terör örgütlerinin isimlerini açıklayarak, yani reklamlarını yaptıklarının farkındalar mı?

Halkoylaması için tercihlerde ‘evet’ isteyen iktidar partisi yetkilileri; “P.K. ile F..Ö..” örgütlerinin 16 Nisan’da ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını söylüyor. 15 yıldır iktidardaki bir siyasi parti, çözemediği terör olayındaki o BTÖ’nün ‘hayır’ dediğini  kullanarak, halkın görüşlerini kendine çekmeye çalışıyor. 

Aynı şekilde; F.Ö. içinde; 15 temmuz olayları gündeme taşınarak, ‘hayır’ için çalıştıkları söylenip halkın kafası karıştırılmak isteniyor.

Hemşehrimiz, Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli’nin “Doğu Perinçek Hayır dediği için biz Evet diyoruz!”şeklindeki açıklamasını anımsıyorum!..

Hemşehrimiz Bahçeli, Perinçek ‘Hayır’ dediği için karşı tercihi seçtiğini anlatıyor.

16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa maddelerindeki değişikliklerin, Doğu Perinçek ile özdeşleştirilmesi mi, yoksa tüm ülkedeki vatandaşlarla bütünleşmesinin değerlendirilmesi önemlidir?

Son sözüm; Sofrada, Kurufasulye ile bulgur pilavı mı, yoksa pirinç pilavı mı sağlıklı olur!? Yiyecek olanların düşünmesi dileklerimle, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar