19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5949
EURO34.8651
ALTIN2496.5

Başkan Savaş, “Hatay’a 9 Yeni Atıksu Arıtma Tesisi Kazandırdık”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Savaş, “Hatay’a 9 Yeni Atıksu Arıtma Tesisi Kazandırdık”
Abone ol
HRT Akdeniz TV’de yayınlanan Yeni Bir Gün adlı programın canlı yayın konuğu olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HRT Akdeniz TV’de yayınlanan Yeni Bir Gün adlı programın canlı yayın konuğu olan Hatay Büyükşehir Belediye BaşkanıDoç. Dr. Lütfü Savaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Savaş, kent genelinde yapılan altyapı ile arıtma tesisi yatırımlarına da değindi. 

Hatay’ın kırsal kesimin yüzde 50.5’unun kırsal, yüzde 49.5’u da kentsel bölgelerden ibaret olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, kırsal bölgelerde yol, kanalizasyon, içme suyu ve arıtma tesisi gibi bir çok eksikliğin olduğunu ifade ederek, Amik Ovası’nda bir tane arıtma tesisi olmadığını ve Kırıkhan, Hassa, Reyhanlı, Kumlu ve Antakya’ya yakın beldelerin atık suları daha önceden ovaya aktığını ifade etti. 

Hatay’a 5 yıl içerisinde 9 yeni atıksu arıtma tesisi kazandırdıklarına dikkat çeken Başkan Savaş, bu tesisleri Kırıkhan, Reyhanlı, Hassa, Erzin, Dörtyol, İskenderun, Samandağ ve Antakya Serinyol ile Küçükdalyan’a kazandırdıklarını belirterek, Amik Ovası’na önceden akan atık sular artık arıtılmış temiz bir şekilde verildiğini aktardı.

Arsuz ilçesi Karaağaç’ta 60 yıldır bekleyen altyapı ihtiyacını karşılamak için kanalizasyon çalışması yaptıklarını ifade eden Başkan Savaş, Arsuz’da kanalizasyon yapımının tamamlandığı noktalarda da asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Defne ilçesine bağlı Turunçlu Mahallesi’nde 3 metrelik bir set yapıp su tutmak istediklerini ifade eden Başkan Savaş, “Narlıca-Maşuklu mevkiinde yapılan tesisin mükemmelliğini görünce Defne’ye de benzerini yapmaya karar verdik. Hem de hiç koku olmaz. Bu sistemde hem biyolojik arıtma hem de fiziksel arıtma var.  Çıkan su yüzde 99.99 oranda arıtılmış oluyor. Bu arıtılan su sulamada da kullanılıyor” dedi.


Bu çalışmanın daha çok Sümerler, Akdeniz, Turunçlu, Aşağıokçular ve birazda Armutlu mahallelerini ilgilendirdiğini ifade eden Başkan Savaş, eski sistemden vazgeçip membranlıya dönmek istediklerini ve proje yaptırdıklarını belirtti. 

Projenin bitmek üzere olduğunu ve İller Bankası tarafından incelediğini aktaran Başkan Savaş, “biz Turunçlu’ya kadar su tutmak istiyoruz ve 3 metrelik bir set yapmak istiyoruz. Bununla birlikte koku yapmayan bir sistem istiyoruz. Önemli olan efektif olması” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar