160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Zonguldak il afet saha tatbikatı hazırlıkları tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zonguldak il afet saha tatbikatı hazırlıkları tamamlandı
Abone ol
Zonguldak'ta 13 Kasım Perşembe Günü, Il Sağlık Müdürlüğü Koordinasyonunda, Afad, Emniyet, Jandarma Ve Belediye Ekiplerinin Katılımıyla "denizde Gemi Kazası" Senaryolu Geniş Kapsamlı Bir Afet Tatbikatı Düzenlenecek. Tatbikatta, Yanan Gemiye Müdahale Ve Yaralıların Kurtarılması Canlandırılacak.

Zonguldak’ta 13 Kasım Perşembe günü, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, AFAD, Emniyet, Jandarma ve belediye ekiplerinin katılımıyla "denizde gemi kazası" senaryolu geniş kapsamlı bir afet tatbikatı düzenlenecek. Tatbikatta, yanan gemiye müdahale ve yaralıların kurtarılması canlandırılacak.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve 13 Kasım 2025 Perşembe günü saat 14.00’te yapılması planlanan "İl Afet Saha Tatbikatı" için hazırlıklar tamamlandı. Zonguldak liman içinde gerçekleştirilecek olan "denizde gemi kazası" konulu sağlık afet grubu saha tatbikatına; İl AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Zonguldak Belediyesi ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu paydaş kurumlar katılacak.

Senaryo gereği gemi yanacak, ambulans kaza yapacak

Uzun zamandır planlanan tatbikatın hazırlıklarını büyük bir titizlikle sürdürdüklerini belirten Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün, tatbikat senaryosu hakkında detaylı bilgi verdi.

Dr. Gün, süreci şöyle anlattı:

"Yapılacak olan tatbikatta senaryo gereği, Zonguldak limanına yanaşmakta olan bir gemide patlama ve yangın meydana geldiğine dair bir ihbar geliyor. İlimiz 112 çağrı merkezine düşen bu ihbarla gemiye müdahale için 112 UMKE ekipleri, İtfaiye, İl AFAD, Emniyet, Jandarma ekiplerinin uyumlu müdahalesi ile bir kurtarma senaryosu düzenledik."

Tatbikatın sadece gemi kazasıyla sınırlı kalmayacağını belirten Gün, "Ayrıca müdahale esnasında bir araç ambulansa çarparak trafik kazası meydana geliyor, ekipler bu kazaya da uygun şekilde müdahale ederek hastaneye sevkleri sağlıyor" dedi.

"Amacımız facialara hazırlıklı olmak"

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün, Zonguldak’ın bir liman şehri olduğunu ve geçmişte yaşanan acı tecrübeleri hatırlatarak tatbikatın önemine vurgu yaptı.

Gün, "Bu tatbikattaki amacımız; malum ilimiz bir liman şehridir ve geçtiğimiz yıllar içerisinde Kdz. Ereğli İlçemizde meydana gelen bir gemi kazası faciası yaşanmış olup, bu tür kazalara her türlü hazırlıklı olmak için ilimizde ortak paydaşlarımızla organize bir şekilde müdahale edebilmek adına böyle bir tatbikat düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizde genç kızın cansız bedeni bulundu Önceki Haber

Denizde genç kızın cansız bedeni bulundu

Üç Jokerli Konken Adanada kapalı gişe sahnelendi Sonraki Haber

Üç Jokerli Konken Adanada kapalı gişe sa...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar