01 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.4738
EURO34.6867
ALTIN2395.4

Zeytinburnunda ilkokul öğrencilerine “Sıfır Atık Eğitimi” verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zeytinburnunda ilkokul öğrencilerine “Sıfır Atık Eğitimi” verildi
Abone ol
ZEYTİNBURNU’NDA İLKOKUL 3 VE 4’ÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİSİ 27 ÇOCUK, ZEYTİNBURNU ÇEVRE VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE “SIFIR ATIK EĞİTİMİ” ALDI.

Zeytinburnu’nda ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencisi 27 çocuk, Zeytinburnu Çevre ve İklim Değişikliği Eğitim Merkezi’nde “Sıfır Atık Eğitimi” aldı.


Zeytinburnu Belediyesi tarafından ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinden 27 çocuğa “Sıfır Atık Eğitimi” verildi. Zeytinburnu Çevre ve İklim Değişikliği Eğitim Merkezi’nin içerisinde yer alan Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde çocuklar önce çevre eğitimi aldı, sonra da binayı gezdi. Çocuklara binadaki elektrikli ve elektronik atık, atık pil, bitkisel atık yağ, evsel tehlikeli atık, atık ilaç, inşaat ve yıkım atıkları gibi odalar ile kompost üretim alanı gezdirildi. Çocuklar, atık mozaik camlarını da değerlendirmek adına kendileri için hazırlanan puzzle etkinliğine katıldı.


Zeytinburnu Çevre ve İklim Değişikliği Eğitim Merkezi’yle ilgili bilgi veren Zeytinburnu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü olan Muhammet Kısa, “Merkezimiz iki kısımdan oluşuyor. Birisi atık getirme merkezi, diğeri de komposto kısmı. İlçe genelinde toplanan geri dönüşüm atıkları buraya gelip ayrıştırılıyor ve tekrar geri dönüleceği fabrikalara gönderiliyor. Aynı zamanda da Çevre ve İklim Değişikliği Eğitim Merkezi olması sebebiyle öğrencilerimizi getiriyoruz, sıfır atıkla alakalı eğitimler ve atölye çalışmaları veriyoruz. Bu merkez ayrıca tamamıyla yeşil bir bina. Kendi elektriğini kendisi üretir, yağmur suyuyla bitkiler sulandırılır, pazarlardan toplanan atıkları, kompost makinesinde kompost üretiyoruz. Solucanlar var, kompostları solucanlara yediriyoruz. Aynı zamanda da bundan ürettiğimiz gübrelerle çatı tarım yapıyoruz” dedi.


Eğitimle ilgili konuşan 10 yaşındaki Rümeysa Merken, “Öncelikle geri dönüşümün önemini öğrendik, küresel ısınmayı ve iklim değişikliğini de öğrendik. Daha sonra kompostun nasıl yapıldığını gördük. Buradaki bahçeyi gezip gördük ve kompostların oraya götürüldüğünü öğrendik” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ameliyattan çıkan genç narkozun etkisiyle ezan okuduÖnceki Haber

Ameliyattan çıkan genç narkozun etkisiyl...

Siirtte çocukların kibritle oyunu yangın çıkardıSonraki Haber

Siirtte çocukların kibritle oyunu yangın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar