160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Zerzevan Kalesi “Ziyaretçi Karşılama Merkezi”nde çalışmalar sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zerzevan Kalesi “Ziyaretçi Karşılama Merkezi”nde çalışmalar sürüyor
Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi'nde Yer Alan 3 Bin Yıllık Zerzevan Kalesi’nde “ziyaretçi Karşılama Merkezi” Inşa çalışmalarına Devam Ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi’nde “Ziyaretçi Karşılama Merkezi” inşa çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, bölgede yoğun olarak ziyaret edilen Zerzevan Kalesi’nin yerli-yabancı ziyaretçileri ağırlamak ve misafirlerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için “Ziyaretçi Karşılama Merkezi” inşa ediyor.

Projede ziyaretçilere yönelik tanıtım ve sergi salonu, fuaye alanı, kafe, restoran, hediyelik eşya, bilet satış yerleri, mescitler, lavabolar ve Turizm Jandarması binası yer alıyor.

Projeyle yılda 1 milyon ziyaretçi hedefi

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteğiyle inşa edilen merkez sayesinde yılda ortalama 400 bin kişinin ziyaret ettiği Zerzevan Kalesi’nde ziyaretçi sayısının yılda bir milyona çıkması hedefleniyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu HakkarideÖnceki Haber

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Hakkaride

Antalya'da yangına belediyeden destek: Mobil aşevi kurduSonraki Haber

Antalya'da yangına belediyeden destek: M...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar