Zeray GYO, 10-11-12 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek halka arzla sermaye piyasalarına adım atıyor.
Konut sektöründe geliştirdiği özgün ve estetik projelerle öne çıkan Zeray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Zeray GYO), sermaye piyasalarına açılmak için geri sayıma başladı.
İstanbul’da düzenlenen lansman toplantısında halka arz sürecinin tüm detayları paylaşıldı.
Şirket, 10-11-12 Aralık tarihlerinde talep toplayacak ve pay başına 13,00 TL sabit fiyat uygulanacak.
Halka arzın toplam büyüklüğünün 2 milyar 38 milyon 400 bin TL düzeyine ulaşması hedefleniyor.
Arz, Ziraat Yatırım ve İntegral Yatırım liderliğinde gerçekleştirilecek.
Halka arz kapsamında Zeray GYO’nun çıkarılmış sermayesi 510 milyon TL’den 626 milyon TL’ye yükseltilecek.
Bu artışla oluşan 116 milyon TL nominal değerli yeni pay ile ortaklara ait 40 milyon 800 bin TL’lik pay satışa çıkarılacak.
Payların %50’si yurtiçi bireysel, %50’si yurtiçi kurumsal yatırımcılara tahsis edilirken, yatırımcılar sürece ZERGY kodu ile katılabilecek.
Zeray GYO paylarının Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmesi planlanıyor. Ayrıca:
Şirket karının en az %50’si nakit ve/veya pay olarak dağıtılacak.
Ana ortak, 1 yıl boyunca hisse satışı yapmayacak.
15 gün süreyle fiyat istikrarı işlemleri uygulanacak.
Bu işlemler için halka arz gelirlerinin toplam %40,8'i (832 milyon TL) kullanılacak.
Zeray GYO’nun portföyü 17 milyar 127 milyon TL değerinde olup, tamamı konut projelerinden oluşuyor.
Şirket, yeni projeler için arsa temininde kamu ihaleleri ve özel sektör fırsatlarını düzenli olarak takip ediyor.
Zeray GYO, halka arzdan elde edeceği gelirin %20 ila %30’unu yeni arsa alımları ve üçüncü şahıslara ait arsalarda hasılat paylaşımı projeleri geliştirmek için değerlendirmeyi planlıyor.
Zeray GYO Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Zeray, halka arzın şirket için sadece bir ekonomik hamle değil, uzun vadeli bir vizyonun parçası olduğunu vurguladı:
“Çeyrek asırdır gece gündüz çalışarak ürettiğimiz her yuvanın kutsallığına ruhumuzu kattık. Bugün geldiğimiz nokta azmin, sabrın ve güvenin bir simgesidir.
Halka arzımızla bu değerleri milyonlarca yatırımcıyla paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz.”
Zeray ayrıca yakında ‘Gelecek 300’ adıyla şirketin 300 yıl sonrasını hedefleyen sürdürülebilirlik planını açıklamayı planladıklarını söyledi.
Yorum Yazın