160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Zabıtalardan şafak vakti fırın denetimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zabıtalardan şafak vakti fırın denetimi
Abone ol
ŞAFAK VAKTİ FIRIN DENETİMİNE ÇIKAN İLKADIM BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, 1 FIRINA YASAL İŞLEM UYGULARKEN, GRAMAJI EKSİK OLAN 50 EKMEĞE DE EL KOYDU.

Samsun’da şafak vakti fırın denetimine çıkan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 1 fırına yasal işlem uygularken, gramajı eksik olan 50 ekmeğe de el koydu.


Belirli aralıklarla kent merkezindeki fırınlarda denetimlerini sürdüren İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabahın ilk ışıklarında ilçede hizmet veren ekmek fırınlarında genel hijyen denetimi, üretimde kullanılan hammaddelerin uygunluğu ve ekmek gramajlarını kontrol etti. 30 fırının denetlendiği denetimlerde eksik gramajdan dolayı 1 fırına yasal işlem uygulanıp, düşük gramajlı olan 50 adet ekmeğe el konuldu.


Fırınlarda özellikle çalışanların el ve kıyafet temizliği, imalathane ve satış yerlerinin temiz olup olmadığı, istenilen şartlara uyulup uyulmadığı hususunda kontrolleri tepeden tırnağa yapan zabıta ekipleri, kontrol esnasında eksiklik tespit edilen işletmelerin sahiplerine var olan bu eksikliklerini gidermeleri konusunda uyarılarda bulunup, kurallara uyan işletmelere de teşekkür etti. İşletmelerde imalathane ve çalışanların temizliği, gramaj ile üretilen ürünlerin sağlığa uyumluluk koşulları gibi konularda kontrollerini periyodik olarak yürüten ekipler denetimlerine denk gelen vatandaşlar ise sağlıklı ve hijyenik ekmeğin sofralara gelmesinde denetimlerini sürdüren zabıta ekiplerine teşekkür ettiler.



Başkan Demirtaş: “Halkımızın sağlığı tek önceliğimiz”


Konu hakkında açıklamalarda bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Şehrimizde ekmek ve unlu mamullerinin imalatını yapan tüm işletmelerin hijyen, ekmek gramajı ve işyeri ruhsatları periyodik olarak denetliyoruz. Halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Sofralarımızın vazgeçilmezi ekmeğe yönelik bu denetlemeler daha sıklıkla sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın güvenle ve gönül rahatlığıyla alışveriş yapmaları için çalışmalarımız kesintisiz devam edecektir” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mudanyada hayat normale dönüyorÖnceki Haber

Mudanyada hayat normale dönüyor

Mersinin mezarlık ihtiyacı yeni projelerle çözülüyorSonraki Haber

Mersinin mezarlık ihtiyacı yeni projeler...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar