28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

Yüz Şekline Göre Küpe Nasıl Seçilir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüz Şekline Göre Küpe Nasıl Seçilir?
Abone ol
Küpe başta olmak üzere tüm takı ve aksesuarlar kişinin görünümünü ve kombinlerini en şık şekilde tamamlama özelliğine sahiptirler.

Küpe başta olmak üzere tüm takı ve aksesuarlar kişinin görünümünü ve kombinlerini en şık şekilde tamamlama özelliğine sahiptirler. Elbette herkes beğenisine ve stiline uygun küpeleri kullanabilse de estetik açıdan güzel ve şık bir görünüm yakalamak için dikkat edilmesi gereken farklı noktalar vardır.

 

Kadın küpe ve kadın yaka iğnesi modelleri başta olmak üzere siz de kombinlerinizi şık takı ve aksesuarlarla tamamlamak isterseniz Huubay sizin için doğru adres. Vakit geçirmeden Huubay’ı ziyaret edin ve göz kamaştıran bir şıklığa imza atın.

 

Görünümünüze şık bir dokunuşta bulunmanın, kısa sürede tarzınızı en iyi şekilde yansıtacak  estetik bir görünüme kavuşmanın en garantili yollarından biri kombinlerde küpelere yer vermektir. Küpeler doğru seçildikleri takdirde her kıyafete kendi kişiliğinizi katmanızı sağlar. Bu amaçla seçilen küpelerin yüzü tamamlıyor olması çok önemlidir. Bu nedenle her kadın doğal güzelliğini tamamlayacak küpeler seçmeye özen göstermelidir.

 

Elbette seçilen küpelerin kombinleneceği kıyafetlere uyumlu olması çok önemlidir ama yeterli değildir. Bu noktada atlanmaması gereken diğer önemli nokta yüz tipine göre doğru küpe seçmektir. En iyi sonuçları elde etmek için küpe seçmeden önce yüz tipinizi belirlemelisiniz. 

Hangi Yüz Tipinde Hangi Küpe Kullanılır?

 

Oval yüz tipine sahip olan kadınlar hemen hemen her model ve tarz küpeyi kullanabilirler. Küpelerin yüzle uyumlu olup olmadığı belirlenirken küpenin çene hizasında bitip bitmediği, boynun uzun mu kısa mı olduğu gibi çeşitli faktörler değerlendirilmelidir. Boynu çok kısa olan kadınların dikkat etmesi gereken nokta çok fazla büyük ve sallantılı küpelerden uzak durulmasıdır. Oval yüz tipinde çok geniş olmayan bir alın vardır ve alındaki çizgi çıkık elmacık kemikleriyle bütünleşir. Yüzün hafifçe yuvarlak bir çene elde edilecek şekilde daralması mümkündür. 

 

Yuvarlak yüz tipine sahip olan kişiler halka küpe kullanmaktan kaçınmalıdırlar. Yuvarlak yüzün daha da belirginleştirilmesini sağlayacak ve ekstra hacim verecek küpeler yerine daha net köşelere sahip olan kare küpe, dikdörtgen küpe, üçgen küpe gibi keskin köşeli modellerin kullanımı tercih edilmelidir. Bu sayede yüzün dengelenmesi ve daha hoş bir görünüm elde edilmesi mümkündür.

 

Kare yüzler tipik olarak elmacık kemiğinden alınan ya da çene çizgisine kadar pek daralmayan bir yapıya sahiptir. Alın, yanaklar ve çene çizgisi benzer genişliğe sahiptir. Kare yüz tipine sahip olan kişiler için en iyi seçim yuvarlak tasarımlı yani büyük boy halka ya da yuvarlak kenarlı küpeler olacaktır. Bu tür küpeler tasarımlarıyla dikkati küpelere çekerek kişinin yüzünün doğal hatlarının yumuşatılmasına yardımcı olurlar.

 

Kare yüz tipine sahip kişilerin dikkat etmesi gereken diğer bir nokta, kullanılan küpelerin uzunluğunun çene hattını geçmeyecek olmasıdır. Küpe boyunun çene hattını çok fazla geçmesi halinde dikkat küpeden çene hattına kayacağından küpenin etkisi azalır. Kare yüz tipine sahip kişiler bu durumu önlemek için yuvarlak hatlı, top şeklinde küpe modellerini kullanmayı da tercih edebilirler.

 

Uzun yüzler temelde kare yüz tipiyle aynı şekle sahip olsa da daha uzundurlar. Hacimli kısa sarkma küpeler uzun yüzlerde estetik görünümler elde edilmesini sağlayabilirler. Uzatılmış kıvrımları olan sarkan küpeler elmacık kemiklerini vurgulayarak yumuşaklık katar.

 

Kalp yüz tipine sahip kişilerde alın elmacık kemiklerinden daha geniş bir görünümde olup yüz genişliği çeneye doğru daralır. Altta üstten daha geniş bir yapıda olan küpeler kalp yüz tipine sahip kişiler tarafından kullanılabilir. Uzatılmış kıvrımlara sahip gözyaşı damlası şeklindeki sallantılı küpeler kalp yüz tipini dengeleyerek hoş bir görünüm sağlar.

 

Huubay'ı Ziyaret Etmek İçin : https://www.huubay.com.tr/

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bingölde 5 bin 680 depremzede misafir ediliyorÖnceki Haber

Bingölde 5 bin 680 depremzede misafir ed...

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ebeler Haftası kutlandıSonraki Haber

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde E...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar