160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı: Sebebini veteriner açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı: Sebebini veteriner açıkladı
Abone ol
çankırı’nın çerkeş Ilçesinde, Yumurtadan çıkan Civcivin Dört Ayaklı Olması, Görenleri şaşırttı. Konu Ile Ilgili Açıklamalarda Bulunan Veteriner Hekim Bilal Sevinç, Genetik Bozukluğu Ya Da çift Yumurta Ikizliğinden Dolayı Bu Tür Vakaların Nadiren Görülebildiğini Söyledi.

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde kuluçkaya yatırılan tavuğun yumurtasından 4 ayaklı civciv çıktı.

Çankırı’nın Çerkeş ilçesine bağlı Kadıköy köyünde tavuklardan birinin kuluçkasındaki yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı. Civcivin dört ayağını fark eden Mahmut Kayabaşı, o anları cep telefonuyla görüntüledi. Konuyla ilgili konuşan Veteriner Hekim Bilal Sevinç ise durumun genetik bozukluğu ya da çift yumurta ikizliğinden meydana geldiğini dile getirdi.

Operasyon ile civcivin iki ayağını almanın mümkün olduğunu söyleyen Sevinç, "Çerkeş ilçemizde 4 ayaklı bir civciv meydana gelmiş. Bu durum, ya genetik bozukluk olabilir ya da gelişememiş çift yumurta ikizliğinden olabilir. Bu civciv maalesef çok uzun ömürlü olmayacaktır. Çok nadir de olsa bazen böyle vakalar ile karşılaşabiliyoruz. Bu durumda civciv dengeli adımlar atamayıp düşecektir. Dört bacağı da yere basmıyorsa bacaklarının kesinlikle operasyon ile alınması gerekir. Sıkıntılı bir operasyon olmaz sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilir" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hasan Kalyoncu Üniversitesinden Afrikaya Akademik Köprü: 5. Afrika Konferansı gerçekleştirildiÖnceki Haber

Hasan Kalyoncu Üniversitesinden Afrikaya...

Başkanı Aras, 1 milyon kişiye ‘Muğla Kart dağıtacağızSonraki Haber

Başkanı Aras, 1 milyon kişiye ‘Muğla Kar...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar