160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Yüksekovanın Cilo dağları beyaza bürünürken, ova ise sonbahar güzelliğini yaşıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüksekovanın Cilo dağları beyaza bürünürken, ova ise sonbahar güzelliğini yaşıyor
Abone ol
HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNİN ETRAFINI SARAN CİLO DAĞLARININ YÜKSEK KESİMLERİ BEYAZA BÜRÜNÜRKEN, İLÇENİN OVASI SONBAHAR İLE GÜZELLİĞİNİ YAŞIYOR.

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin etrafını saran Cilo dağlarının yüksek kesimleri beyaza bürünürken, ilçenin ovasında ise sonbahar güzelliği yaşıyor.


Her mevsimi ayrı bir güzelliği ile renk veren Yüksekova ilçesi, sonbahar ayların son günlerinde de renk cümbüşüne bürünmüş durumda. Yüksekova’nın etrafını saran 4 bin 135 rakımlı Cilo dağlarının yüksek kesimleri yağan karla beyaza bürünürken, hemen eteklerinde bulunan ovası ve yakın köyleri sonbahar havasıyla iki mevsimi bir arada yaşıyor. İki mevsimin ayrı güzelliklerini bir arada gören vatandaşlar o anları ölümsüzleştirmek için fotoğrafladılar.


İki mevsimin güzellikleri yerinde görmek için ovaya gittiklerini belirten Ahmet Güldal, ‘’Yine bir sonbaharın sonlarını yaşıyoruz. Bugün arkadaşlarla beraber iki mevsimin yaşadığı bölgedeyiz. 4 bin 135 rakımlı Cilo dağları karlarla beyaza bürünürken onun eteklerinde bulunan ovada rengârenk sonbahar güzellikleri yaşanıyor. Bizde bu güzellikleri yerinde görüp fotoğrafladık. Herkese tavsiye ederiz gelip görsünler. Her zaman bu güzellik aynı anda görülmez. Adeta güzelliği ile insanı mest ediyor’’ dedi.


Sonbahar ile kış mevsimini aynı anda yaşadıklarını ifade eden Hakan Zanyar Aykut, ‘’Bugün arkadaşlarla mevsimlerin ortak olan bölgeye geldik. Şuan muazzam bir güzellik var. Bir yanımız kış, bir yanımızda sonbahar. Yüksekova’nın 4 bin 135 rakımlı Cilo dağları beyaza bürünürken, hemen yanında bulunan ovası sonbahar rengiyle ışık saçıyor. Bizde bu güzellikleri canlı canlı yerinde görüp fotoğrafladık. Bu iki mevsimi bir arada yaşamak ayrı bir heyecan ayrı bir güzellik diyebilirim. Buda bu coğrafya ya ait bir güzellik’’ ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Morris Şinasi Çocuk Hastanesinin yeniden açılması için harekete geçtilerÖnceki Haber

Morris Şinasi Çocuk Hastanesinin yeniden...

Çalınan demir mazgal tehlike oluşturuyorSonraki Haber

Çalınan demir mazgal tehlike oluşturuyor

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar