160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Yüksekovada Berat Kandili idrak edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüksekovada Berat Kandili idrak edildi
Abone ol
Yüksekova Ilçesinde Berat Kandili Dolayısıyla Vatandaşlar Camilere Akın Ederek Dua Ve Ibadetle Geceyi Idrak Etti.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Berat Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın ederek dua ve ibadetle geceyi idrak etti.

Şaban ayının 15’inci gecesi olarak bilinen Berat Kandili, tüm ülkede olduğu gibi Yüksekova’da da ibadetlerle, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualarla ihya ediliyor. Yüksekova’nın mezarlık mahallesinin Hacı Mehmet Öz Yılmaz Camisinde yer alan İmam Hatip Halil Akdoğan’ın öncülüğünde ’on bir ayın sultanı’ Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili münasebetiyle program düzenlendi. Program çerçevesinde Kur’an-ı Kerim, Mevlit-i Şerif ve ilahiler okunarak dualar edildi.

Programda gecenin öneminden söz eden İmam Hatip Halil Akdoğan, Berat gecesinin kurtuluş, af ve arınma gecesi olduğunu hatırlatarak, af ve bağışlanma dilemek için bu tür gün ve gecelerin en iyi şekilde idrak edilmesini belirterek, ’’Bu gecenin Faziletine dair Peygamberimiz şöyle buyuruyor, ’Şaban ayının 15’inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünü de oruç tutun. Çünkü yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ’yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim hadis-i şerifi var’’ ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Demirtaş: Tüm olumsuzluklara rağmen 5 yıla çok şey sığdırdıkÖnceki Haber

Başkan Demirtaş: Tüm olumsuzluklara rağm...

Ankarada mezarlık ziyareti dönüşü kazada anne ve oğlu hayatını kaybettiSonraki Haber

Ankarada mezarlık ziyareti dönüşü kazada...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar