160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Yenikapıda konuşan KTB Başkanı Recep Bağlamış: “Kayseri pastırması tek ve en lezzetli pastırmadır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yenikapıda konuşan KTB Başkanı Recep Bağlamış: “Kayseri pastırması tek ve en lezzetli pastırmadır”
Abone ol
İSTANBUL YENİKAPI'DA KAYSERİ'NİN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİN TANITILDIĞI KAYSERİ TANITIM GÜNLERİ’NDE KONUŞAN KAYSERİ TİCARET BORSASI BAŞKANI RECEP BAĞLAMIŞ, “KAYSERİ PASTIRMASI TEK VE EN LEZZETLİ PASTIRMADIR” DEDİ.

İstanbul Yenikapı’da Kayseri’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı Kayseri Tanıtım Günleri’nde konuşan Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, “Kayseri pastırması tek ve en lezzetli pastırmadır” dedi.


Kayseri’nin tarihi, doğal güzellikleri, yemekleri ve turizminin tanıtıldığı Kayseri Tanıtım Günleri Yenikapı Etkinlik Alanı’nda devam ediyor. Kayseri’nin değerlerinden, şehrin kültürel mirasına kadar pek çok alanda yapılan tanıtımlar için açılan stantlar İstanbullular tarafından yoğun ilgi gördü. Kayseri denince akla gelen ilk yiyeceklerden olan pastırma ve sucuk da tanıtım günlerinin gözdesi oldu. Kayseri pastırması ve sucuğunun tanıtılmasında büyük rol üstlenen Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, “Kayseri Ticaret Borsası olarak yaklaşık 20 yıldır pastırma, sucuk ve mantımızı bütün illerdeki festivallerde tanıtma gayreti içindeyiz” şeklinde konuştu.


“Pastırmamızı bütün dünyaya tanıtmaya gayret ediyoruz”


Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış konuşmasının devamında, “Burada özellikle Kayserimizin turizmini, kültürel yapısını ve gıda ürünleriyle ilgili tanıtım yapmaya çalışıyoruz. Pastırmamız Evliya Çelebi’den bugüne kadar özellikle Kayseri’yle anılan Türkiye’de ilk ve tek olan Türkiye’nin de yüzde 65’inin üretimini yaptığımız bir markamız. Pastırmamızı İstanbul’a getirerek hem İstanbul halkımıza hem İstanbul’da yaşayan Kayserililere hem de bütün dünyaya tanıtmaya gayret ediyoruz. Kayseri Ticaret Borsası olarak yaklaşık 20 yıldır pastırma, sucuk ve mantımızı bütün illerdeki festivallerde tanıtma gayreti içindeyiz. Vatandaşlarımız bizim ürünlerimize rağbet gösteriyor. Bunun özellikle Evliya Çelebi döneminden gelmesi, Kayseri’de bir marka olması, Türkiye genelinde pastırmamız ve sucukla ilgili Kayseri’nin model bir şehir olduğunu ortaya koymuştur. İstanbul Yenikapı’da Kayseri Ticaret Borsası olarak Kayserimizi tanıtmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


“Kayseri pastırması Türkiye’nin en lezzetli pastırması”


Türkiye’nin en lezzetli pastırmasının Kayseri’de yapıldığını söyleyen Bağlamış, “Kayseri pastırması Türkiye’nin en lezzetli pastırması ve Türkiye’nin en çok üretimini yapan iliyiz. İddia ediyoruz Türkiye’nin yüzde 65 pastırma üretimini yapıyoruz. Yine Türkiye’nin yüzde 35 sucuk üretimini yapıyoruz. Bunun yanı sıra da Kayseri mantısı şu anda hemen hemen Türkiye’de yüzde 50 imalat yapılır duruma geldi. Kayseri lider bir şehirdir hem pastırmada hem sucukta buradan özellikle iddia ediyoruz. Kayseri pastırması tek ve en lezzetli pastırmadır. Yarın yine buradayız. Yarın son gün. Bütün İstanbul halkımızı, İstanbul’daki Kayserilileri Yenikapı’daki festival alanımıza bekliyoruz. Pastırmamızı tattırmak istiyoruz. Kayseri Ticaret Borsası olarak 4 bin 300 üyemiz var. Kayseri’deki üyelerimize ve şehrimize hizmet etme gayretindeyiz” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hafif ticari araçla çarpışan motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralıÖnceki Haber

Hafif ticari araçla çarpışan motosiklet...

Dünya Kupasında yarı final eşleşmeleri belli olduSonraki Haber

Dünya Kupasında yarı final eşleşmeleri b...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar