160x600
10 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi başladı
Abone ol
Eskişehir Il Sağlık Müdürlüğü, 30 Eylül Ile 2 Ekim Tarihleri Arasında 3 Günlük Yenidoğan Canlandırma Programı (nrp) Eğitimi Düzenliyor. Eğitime, Hekimler Ve Hekim Dışı Sağlık Personeli Katılırken, Eğitim Sonunda Başarılı Olan Kursiyerlere Sertifikaları Verilecek.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, 30 Eylül ile 2 Ekim tarihleri arasında 3 günlük Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi düzenliyor. Eğitime, hekimler ve hekim dışı sağlık personeli katılırken, eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verilecek.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, NRP Eğitimi’nin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Bildirici, NRP’nin, doğum odasında asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana yürütülen bir program olduğunu belirtti. Yenidoğana optimal yaklaşım çerçevesinde asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla programın yürütüldüğünü vurgulayan Bildirici, ayrıca doğumhanelerde çalışan tüm sağlık çalışanlarının gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak standart bir canlandırma girişimi uygulayabilmesi amacıyla Yenidoğan Canlandırma (NRP) Uygulayıcı Eğitimleri’nin gerçekleştirildiğini ifade etti.

"Bebek ölümlerinin büyük bir kısmı doğumdan sonraki ilk 24 saatte gerçekleşmektedir"

Bildirici, yapmış olduğu konuşmasında “Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin ve sağlık programlarının verimlilik göstergelerinin başında anne ve bebek ölümleri gelmektedir. Ülkemizde bebek ölümlerinin büyük bir kısmı doğumdan sonraki ilk 24 saatte gerçekleşmektedir. Bu nedenle bakanlığımızın sağlık politikaları içinde yenidoğan canlandırma programının çok önemli bir yeri vardır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuşku’un detaylı sunumuyla Yenidoğan Canlandırma (NRP) Uygulayıcı Eğitimi gerçekleştirildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rahatsızlığından dolayı yürüyemeyen çocuk tedavi sonrası adım atacağı günü bekliyorÖnceki Haber

Rahatsızlığından dolayı yürüyemeyen çocu...

Kütahyada Jandarma Trafik Timlerinden motosiklet ve motorlu bisiklet denetimiSonraki Haber

Kütahyada Jandarma Trafik Timlerinden mo...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar