30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4069
EURO34.8093
ALTIN2432.7

Yazar ve Düşünür Alev Alatlı Son Yolculuğuna Uğurlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yazar ve Düşünür Alev Alatlı Son Yolculuğuna Uğurlandı
Abone ol
Yazar ve mütefekkir Alev Alatlı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Eyüp Sultan Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlenen Alatlı'ya son veda edildi.

Yazar ve mütefekkir Alev Alatlı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Eyüp Sultan Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlenen Alatlı'ya son veda edildi.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Valisi Davut Gül, YÖK Başkanı Erol Özcan,

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve çok sayıda seveni katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ebediyete, Hakk'a ablaların ablasını uğurluyoruz. Muhabbetinde hep şunu söylerdi, 'Anneciğim, ablacığım'. Böyle bir güzelliği vardı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alatlı'nın tüm ailesine baş sağlığı dileyerek, "Toprak anamız ebediyete uğurlanıyor. O gerçekten toprak ana olmayı sürekli bizlere de ifade ederdi.

Rabbim yar, yardımcımız olsun. Eyüp Sultan Hazretlerinin hemen bu hazirede olması bizler için onunla bu dünyada çok daha fazla bir arada olmayı inşallah bizlere nasip edecektir.

Geldik, gidiyoruz. Ebediyete uğurladığımız Alev anamız, ablamızla da ebediyette Rabbim bizlere haşru cem eylesin diyorum." ifadelerini kullandı.

Alev Alatlı'nın Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahibi olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız, bir hanımefendiydi.

Az önce hocamın da ifade ettiği gibi, o güzelliklere sahip bir abla, bir anneydi. Rabbim mekânını cennet eylesin.

Bizi inşallah cennetinde bir arada, haşru cem eylesin." şeklinde konuştu.

Cenaze namazının ardından Alatlı'nın naaşı, defnedilmek üzere Mihrişah Valide Sultan Haziresi'ne götürüldü.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İnanıyorum ki 31 Mart gecesi Trabzon çok daha farklı bir şahlanış ile yoluna devam edecektir”Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İnanıyorum ki 31...

Uludağda kazadan dönüldü...Telesiyejin batonu bir turisti yaraladıSonraki Haber

Uludağda kazadan dönüldü...Telesiyejin b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar