17 Haziran, 2024, Pazartesi
DOLAR32.8392
EURO35.2193
ALTIN2445.0
Yusuf Cinkara Otomotiv

Yaz Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi Bekleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaz Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi Bekleniyor
Abone ol
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, geçtiğimiz yıl 2,5 milyon civarında öğrencinin katıldığı yaz Kur'an kurslarına olan ilginin bu yıl 3,5 milyona ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, geçtiğimiz yıl 2,5 milyon civarında öğrencinin katıldığı yaz Kur'an kurslarına olan ilginin bu yıl 3,5 milyona ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Karslı, yaz Kur'an kurslarının Türkiye genelinde çocukların Kur'an sevgisiyle dolmasına vesile olmasını temenni etti.

Karslı, Ramazanoğlu Camisi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yaz Kur'an kursları açılış töreninde yaptığı konuşmada, kursların Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 1950'lerden beri en önemli faaliyet alanlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl 2,5 milyon öğrencinin kurslara katıldığını söyleyen Karslı, bu yıl hedeflerinin 3,5 milyon öğrenciye ulaşmak olduğunu ifade etti.

Çocukların gönüllerinde Kur'an sevgisi oluşmasını sağlamak için gayret etmeleri gerektiğini vurguladı.

Karslı, yaz Kur'an kurslarının amacının öğrencilere Allah'ı tanıyan, peygamberini bilen, kendisiyle barışık, iyilik peşinde koşan insanlar yetiştirmek olduğunu belirtti.

Çocukların hayat yolculuklarında rehberlik etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak mekan ve materyal olarak gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyleyen Karslı, çocukların camilere gelmelerini heyecanla beklediklerini ifade etti.

Yaz Kur'an kurslarının teknolojik imkanlardan azami ölçüde faydalandığını belirten Karslı, eğitim programını çocukların seviyesi, ilgisi ve yaşına uygun olarak hazırladıklarını söyledi.

Kurslarda çocukların Kur'an öğrenmenin yanı sıra eğlenerek sosyal becerilerini geliştireceklerini dile getirdi.

Karslı, yaz Kur'an kurslarının çocukların manevi ve ahlaki gelişimi için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Karslı, anne ve babalardan çocuklarını kurslara teşvik etmelerini, öğreticilerden de çocuklara karşı şefkatli olmalarını istedi.

Çocuklara seslenen Karslı, camilere gelerek hocalarla tanışacaklarını, yeni arkadaşlar edineceklerini ve unutamayacakları güzel anılar biriktireceklerini söyledi.

Karslı'nın konuşmasının ardından Vali Süleyman Elban ve İl Müftüsü Mehmet Taşcı da konuşmalar Yaz Kur'an kursları açılış töreninde konuşan Vali Süleyman Elban, kursların çocuklar için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, Kur'an kurslarının çocukları doğru yönlendirmeyi ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamayı amaçladığını ifade etti.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın programın planlanan katılımcılarından biri olduğunu ancak ailesinden birinin vefatı nedeniyle törene katılamadığını söyledi.

Taşcı, Başkan Erbaş'ın selamlarını iletti ve kurslara katılan öğrencilere başarılar diledi.

Ayrıca Taşcı, kentte 1488 cami ve 518 Kur'an kursunda 2 bin 322 görevlinin hizmet vereceğini belirtti.

Tören sırasında kursiyerler çeşitli gösteriler sergiledi, şiirler okudu ve Adana Müftülüğü Çocuk Korosu ilahiler seslendirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsunda geri dönüşüm fabrikasında yangınÖnceki Haber

Samsunda geri dönüşüm fabrikasında yangı...

Çilek toplayan kadını yılan ısırdıSonraki Haber

Çilek toplayan kadını yılan ısırdı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar