Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin (HBB) gençlerin spor yapabileceği alanları artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Antakya Yaylacık Mahallesi’ndeki halı saha tamamlanarak düzenlenen futbol turnuvasıyla hizmete açıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Başkan Mehmet Öntürk öncülüğünde gençlerin sportif faaliyetlere katılımını artırmak ve mahallelerdeki sosyal alanları güçlendirmek amacıyla halı saha çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda yapımı tamamlanan spor tesislerine bir yenisi daha eklendi.
Antakya ilçesine bağlı Yaylacık Mahallesi’nde yapımı tamamlanan halı saha, düzenlenen özel futbol turnuvasıyla hizmete açıldı.
Açılış programına HBB Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Kandemir de katıldı.
Mahalledeki gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte takımlar sahada mücadele ederken, karşılaşmalar dostluk ve kardeşlik atmosferinde gerçekleştirildi.
Turnuva sonunda dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi.
Gençlerin büyük ilgi gösterdiği organizasyon, mahalleye yeni bir spor alanı kazandırılmasının mutluluğuyla sona erdi.
Yaylacık Mahallesi Muhtarı Lütfü Yıldırım, yeni halı sahanın mahalle için önemli bir kazanım olduğunu belirterek, “Bize bu tesisi kazandıran HBB Başkanımız Mehmet Öntürk’e ve ekibine mahallem ve şahsım adına teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Mahallede yaşayan çocuklar da yeni spor alanının kendileri açısından önemli olduğunu belirterek Yaylacık Mahallesi’ne kazandırılan halı saha nedeniyle Başkan Mehmet Öntürk’e teşekkür etti.
HBB’nin gençlerin talepleri doğrultusunda başlattığı halı saha çalışmaları Hatay genelinde devam ediyor.
İl genelinde hayata geçirilmesi planlanan 40 halı sahanın 37’sinin yapımı tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulduğu bildirildi.
Yapımı tamamlanan Yaylacık Mahallesi Halı Sahası’nın önümüzdeki dönemde bölgedeki gençlerin futbol başta olmak üzere çeşitli sportif etkinliklerine ev sahipliği yapması bekleniyor.
HBB yetkilileri, gençlerin sporla daha fazla buluşmasını sağlamak ve mahallelerdeki sosyal alanları artırmak amacıyla spor tesisi çalışmalarının il genelinde sürdürüleceğini belirtti.
Yorum Yazın