160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Yavru dağ keçisi, sürüsüyle buluşacağı günü bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yavru dağ keçisi, sürüsüyle buluşacağı günü bekliyor
Abone ol
HAKKARİ’DE VATANDAŞLAR TARAFINDAN YARALI OLARAK BULUNAN VE VAN’DA TEDAVİSİ TAMAMLANAN YAVRU YABAN KEÇİSİ, TAKİPLERİNİN ARDINDAN DOĞAYA SALINACAK.

Hakkari’de vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan ve Van’da tedavisi tamamlanan yavru yaban keçisi, takiplerinin ardından doğaya salınacak.


Hakkari’de duyarlı vatandaşlar tarafından yaklaşık 4 ay önce bitkin halde bulunan yavru dağ keçisi, Doğa Koruma Milli Parklar Hakkari Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Ekipler, yavru dağ keçisini rehabilitasyon ve tedavisi için Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderdi. Burada tedavi altına alınan ve süreçte tamamen sağlığına kavuşan ve rehabilitasyonu sağlanan yavru dağ keçisi, doğaya tutunup tutunamayacağının değerlendirilmesinin ardından sürüsüyle buluşturulacak.


İHA muhabirine konuşan Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, yavru dağ keçisinin beslenme ve bakımını özenle yaptıklarını belirtti. Rehabilitasyonu da yapılan yavru keçiyi uygun durumda kış ayı ya da bahar ayında sürüsüyle buluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Prof. Dr. Aslan, “Yavru dağ keçisinin sağlığında herhangi bir problem yok. Merkezimiz, bütün yaban hayvanların habitatını oluşturmak için çalışma yapmaktadır. Burada minyatür bir doğal hayat göreceksiniz. Sulak alanlardan, yırtıcı, otçul ve kanatlı yaban hayvanlar için bir habitat alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Buraya getirilen yaban hayvanların rehabilitasyonunu da bu yaşam alanlarında yapacağız. Daha sonra ise kontrollü bir şekilde doğaya tutunmasını sağlayacağız” dedi.


Yavru dağ keçisinin doğaya tutunup tutunamayacağı konusunun takibini yaptıklarını dile getiren Aslan, yaban keçisinin tutunamaması durumunda yarı korunaklı bir alanda beslemeye devam edeceklerini söyledi. Aslan, dağ keçilerinin doğaya tutunmada sorun yaşamadığını sözlerine ekledi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Sadıkoğlu: “Malatyanın yükünü taşıyorlar”Önceki Haber

Başkan Sadıkoğlu: “Malatyanın yükünü taş...

Ankarada 100 bin paket sarılmış tütün ele geçirildiSonraki Haber

Ankarada 100 bin paket sarılmış tütün el...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar