160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Yaşlılar, Hem Sosyalleşiyor Hem de Psikolojik Destek Alıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşlılar, Hem Sosyalleşiyor Hem de Psikolojik Destek Alıyor
Abone ol
Osmaniye'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gündüz Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi, yaşlı vatandaşlara çeşitli hizmetler sunarak onların sosyal hayatlarına katkı sağlıyor.

Osmaniye'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gündüz Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi, yaşlı vatandaşlara çeşitli hizmetler sunarak onların sosyal hayatlarına katkı sağlıyor.

Merkeze gelen yaşlılar, psikososyal destek almanın yanı sıra çeşitli kurslara katılarak hobi ediniyor, yaşıtlarıyla sosyalleşme fırsatı buluyor.

Merkezde resim, müzik, el sanatları, çini gibi çeşitli kursların yanı sıra fizyoterapi, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler düzenleniyor.

Sabah saatlerinde servislerle evlerinden alınan vatandaşlar, gün sonunda tekrar evlerine bırakılıyor. Yemek ihtiyacı da karşılanan vatandaşların sağlık kontrolleri düzenli olarak yapılıyor. Merkezde kayıtlı 72 üye bulunurken, günlük ortalama 34 kişi hizmet alıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde kızını ve yeğenini kaybeden Sıdıka Sığırcı, merkezin kendisi için adeta bir sığınak olduğunu belirtti.

Depremden sonra psikolojik olarak zor günler geçirdiğini ifade eden Sığırcı, şunları söyledi:

"Kahramanmaraş'tan geldim, yeğenim ve kızım vefat etti. İki ay çadırda kaldık, psikolojim bozuldu.

Buraya geldiğimde çok moralim bozuktu, kimseyle anlaşamıyordum. Ancak burada bana çok iyi davrandılar.

Elime bir resim verdiler, boyadım ve moralim düzelmeye başladı. Şimdi burada çok mutluyum, evimizden alıp geri evimize bırakıyorlar.

Her şeyimizi düşünüyorlar, bize çok ilgi gösteriyorlar. Kur'an okumayı bile unutmak üzereydim, hocalarımızın sayesinde hatmimi yaptım. Şimdi çok iyiyim, Allah'a şükürler olsun."

Aktif Yaşam Merkezi'ne arkadaş tavsiyesi ile gelen Fatma Kaplan da merkezdeki ortamdan memnun olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık bir yıl önce merkeze gelmeye başladığını belirten Kaplan, deneyimlerini şöyle paylaştı:

"Bir arkadaşım vasıtasıyla buraya geldim, ortamı ve insanları çok sevdim. Sabahları saat 9'da bizi evden alıyorlar, saat 15.30'da tekrar evimize bırakıyorlar.

Sabah çayımız, öğlen yemeğimiz, ikindin tekrar çayımız var.

Arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyorum, çalışanların hepsi çok saygılı ve ilgili.

Allah burayı açanlardan razı olsun."

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de FETÖ OperasyonuÖnceki Haber

Osmaniye’de FETÖ Operasyonu

Narkotik operasyonunda 16 kişi tutuklandıSonraki Haber

Narkotik operasyonunda 16 kişi tutukland...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar