01 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5074
EURO34.7749
ALTIN2408.2

Yarbaşı Belediyesi, ihtiyaç sahiplerini sevindirmeyi sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yarbaşı Belediyesi, ihtiyaç sahiplerini sevindirmeyi sürdürüyor
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Yarbaşı Belde Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı yardımlarda “Bir elin verdiğini, diğerinin görmeyeceği” şekilde  sürdürüyor.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Yarbaşı Belde Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı yardımlarda “Bir elin verdiğini, diğerinin görmeyeceği” şekilde  sürdürüyor.

Yarbaşı Belde Belediye Başkanı Mustafa Kaynar, “Sosyal Belediyecilik” anlayışı ile yönetimin başında olduğunu vurgulayarak, 1,5 yıldan bu yana “Hayır Çarşısı”nın ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet verdiğini söyledi.

Belediye hizmet binasının yan tarafında bulunan “Hayır Çarşısı”nda bir görevli hizmet verirken, giriş- çıkış kapıları da başkalarının farketmeyeceği şekilde düzenlenmiş durumda.

İhtiyaç sahipleri için oda içerisinde bulunan giysi ve diğer malzemeler fabrika çıkışlı olarak İstanbul’dan getirildiğini belirten Belediye başkanı Mustafa Kaynar; “Hayırseverlerin bağışları ile fabrika çıkışlı olarak gönderilen  giysi ve benzeri ürünlerimizi buraya gelen ihtiyaç sahiplerine veriyoruz.

İsteyen vatandaşımız istediği üründen sadece bir tane alabiliyor. Giyinme kabininde giyinip ürünü aldıktan sonra odadan çıkıp giderken kimselerin görmeyeceği şekilde düzenleme yaptık.

Biz burada sadece aracı oluyoruz, ürünler bağış olarak bize gönderiliyor. Bu arada yan tarafta bir başka ‘Hayır çarşımız’daha hizmet veriyor. Burada da ikinci el ürünlerimiz var ki; ihtiyaç sahipleri burada işine yarayan ne varsa alabiliyor.

Bizim buradaki uygulamamız ‘Bir elin verdiğini, diğer elin görmeyeceği’ şekilde bir uygulama biçimindedir. İnsanların onurları ile oynamadan, kimselere reklamını yapmadan sadece ihtiyaç sahiplerinin sıkıntılarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalyelerini de yine bu yöntemle karşılıyoruz.”diye konuştu.

Başkan Kaynar,  Vatandaşların ucuz ekmek yiyebilmeleri için, Düziçi’nin Kurtuluş günü hizmete giren Belediye halk ekmek fabrikasında üretilen 210 ekmeğin, Ramazan ayı boyunca vatandaşlara 1,5 Tl’den satılmasının devam edeceğini, Ramazan Bayramı sonrasında ise 2 Tl’den satılmasına başlanacağını sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DAK gönüllülerinin iple eğitimi 7 saat sürdüÖnceki Haber

DAK gönüllülerinin iple eğitimi 7 saat s...

Okul öncesi eğitim öğrencilerinin tüm ihtiyaçları karşılanacakSonraki Haber

Okul öncesi eğitim öğrencilerinin tüm ih...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar