160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Yalova Valisi Hülya Kaya, Cumhuriyetin kurulduğu tarihte doğan Muharrem amcayı ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalova Valisi Hülya Kaya, Cumhuriyetin kurulduğu tarihte doğan Muharrem amcayı ziyaret etti
Abone ol
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın Ve Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Cumhuriyet'in Kurulduğu Tarihte Doğan Muharrem Amcayı Yalova Armutlu'da Ziyaret Etti.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Mustafa Kemal Atatürk’ü iki kez görmüş Cumhuriyetle yaşıt olan Muharrem Diker’i Armutlu’daki evinde ziyaret etti. Ziyarette, Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın ve Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan da Vali Kaya’ya eşlik etti.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın ve Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile birlikte Cumhuriyet’in kurulduğu tarihte doğan 1923 doğumlu Muharrem amcayı Yalova Armutlu’daki evinde ziyaret ettiler.

Ziyarette, 1923 doğumlu Muharrem Diker, 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova Armutlu ziyaretini şöyle anlattı: "O zamanlar 11-12 yaşındaydım. Ertuğrul gemisi sahile geldi. Atatürk çıkar çıkmaz halktan büyük alkış koptu. Elini havaya kaldırarak milleti selamlaya selamlaya yürüdü. Çok yakışıklı bir adamdı. Yanında subay kıyafetli elinde küçük bayraklı bir kız vardı. Ben Sabiha Gökçen’im" dedi.

"Atatürk, Armutlu termal suyunun ölçülmesini istemiş"

Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın, Atatürk’ün Armutlu ziyareti sırasında geçen bir olayı anlatarak, "Telgraf o zaman Armutlu’da henüz yok. Atatürk geleceği için Bursa Valisi tarafından ayarlanıyor. Atatürk, Armutlu’daki ilk telgrafı İsmet İnönü’ye çekiyor. ’Buradaki suyun radyosunu ölçün, termaldeki suyla karşılaştırın.’ diyor. Devletin başı, devlet yetkilisi olarak bizzat kendisi buradaki suyu keşfediyor" dedi.

Çok değerli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Muharrem Diker’e "Siz bizim için çok kıymetlisiniz, bizim koca çınarlarımızsınız, bizlerden dualarınızı eksik etmeyin. İlk fırsatta sizi tekrar ziyaret ederek bu değerli sohbetinizle yeniden müşerref olmayı çok isterim" diyerek veda etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ata tohumu memleket meselesi diyen 74 yaşındaki çiftçi ömrünü organik tarıma adadıÖnceki Haber

Ata tohumu memleket meselesi diyen 74 ya...

Sıcak kum ve şortlar varisi tetikliyor tetikliyorSonraki Haber

Sıcak kum ve şortlar varisi tetikliyor t...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar