160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Yalnız kalmıştı, yavruyken kurtardığı sincap dostu oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalnız kalmıştı, yavruyken kurtardığı sincap dostu oldu
Abone ol
Hacı Hasan Kaplan (65), Köyünde Yavruyken Bulduğu Sincap Kibar'la Yaşamını Sürdürüyor.

Adana’nın Kozan ilçesinde 6 çocuk babası Hacı Hasan Kaplan (65), köyünde yavruyken bulduğu sincap Kibar’la yaşamını sürdürüyor. Yüzde 70 engelli olan ve yalnız kalan Kaplan, "Evlatlarım bana bakmıyor ama sincabım hal hatır soruyor gibi, kapı açık istese gider ama o da beni bırakmıyor" dedi.

4 yıl önce sağlık sorunları nedeniyle köyden ilçe merkezine taşınmak zorunda kalan 65 yaşındaki yüzde 70 engeli bulunan Hacı Hasan Kaplan ile yavruyken kapısında bulup beslediği sincapla dost oldu. Kibar ismini verdiği sincaptan bir an ayrılmayan, devletten aldığı engelli maaşı ve hayırseverlerin desteğiyle hayatına devam eden Kaplan, bir süre önce işitme cihazını da çaldırdı. Güçlükle duyan Kaplan, 6 çocuğu olmasına rağmen yalnızlığını ve sincapla arasında olan bağını İHA muhabirine anlattı.

Hayırseverlerin desteğiyle yıllık 40 bin TL olan ev kirasının ödendiğini ve engelli aylığıyla geçindiğini anlatan Hacı Hasan Kaplan, "6 evladım var ama yok. Yalnız yaşıyorum. En son ayağımdan ameliyat oldum. Sincap can yoldaşım, sağ kolum, arkadaşım oldu" diye konuştu.

"Kapı açık istese gider ama o da beni bırakmıyor"

Kibar’ın kendisini hiç yalnız bırakmadığının altını çizen Kaplan, "4 yıldır tedavi amaçlı Kozan’da kalıyorum. Allah rızası için eşyalarımı hep hayırseverler karşıladı. Herkese minnettarım. Yüzde 70 engelli bir vatandaşım. Sincabı köyde kapının önünde ufacıkken buldum. Köpek falan vardı. Sincabı önce sütle, sonra kırıntılarla besledim. Bana alışınca beni benimsedi. Doğaya bırakamıyorum. Kapı açık istese gider ama o da beni bırakmıyor. Köyden buraya gelirken de benle geldi" şeklinde konuştu.

"Özel yatağı var, orada yatar"

Kaplan, "Yalnız yaşıyorum. En son 9 ay önce ayağımdan ameliyat oldum. Sincap can yoldaşım, sağ kolum, arkadaşım oldu. Akşam özel yatağı var, orada yatar. Sabah kalkar, cibinlik altından kulağımı gıdıklar, oyun ister. Eskiden dostum çoktu, yıkıldım, eş de dost da kalmadı. Allah rızası için tanımadığım kişiler gelir gider, sağ olsunlar. Benim evlatlarım dönüp bana bakmıyor ama sincabım hal hatır soruyor gibi hâli var. Sevildiğini biliyor. Sincabımın bir tüyü bile kopmasın, ben öleyim. O kadar çok seviyorum onu" ifadelerini kullandı.

İşitme cihazı çalınmış

Askerlik zamanında sağ kulağımda işitme kaybı olduğuna değinen Kaplan, "Kozan Kaymakamlığı sağ olsun işitme cihazımı aldı ama geçen sene masanın üzerinden çaldılar. Şimdi 3-5 kez söylemeden işitemiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyada jandarmadan motosiklet denetimi Önceki Haber

Antalyada jandarmadan motosiklet denetim...

Pendikten Gazzeye gönül köprüsü: Esnaf bir günlük, Belediye 3 günlük sosyal tesis gelirini Gazzeye bağışlayacak Sonraki Haber

Pendikten Gazzeye gönül köprüsü: Esnaf b...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar