11 Ekim 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Yağışlar, Trakyadaki barajların umudu oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yağışlar, Trakyadaki barajların umudu oldu
Abone ol
İKİ YIL ÖNCE KURUMA NOKTASINA GELEN TRAKYA’DAKİ 14 BARAJIN DOLULUK ORANI NEREDEYSE YÜZDE YÜZE ULAŞTI.

İki yıl önce kuruma noktasına gelen Trakya’daki 14 barajın doluluk oranı neredeyse yüzde yüze ulaştı.


Geçtiğimiz yıla göre 14 barajın doluluk oranı 87 milyon 252 bin metreküp arttı. Devlet Su İşleri Edirne 11. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, Tekirdağ’da geçtiğimiz yıl Mart ayında 4 barajın doluk oranı 163 milyon 775 bin metreküp iken bu yıl 209 milyon 266 bin metreküpe yükseldi. Edirne’de 283 milyon 769 bin metreküp su bulunan 6 barajdaki oran, 286 milyon 977 metreküpe ulaştı.


Kırklareli’nde ise 238 milyon 477 bin metreküp olan 4 barajdaki su miktarı bu yıl 277 milyon 30 bin metreküp olarak ölçüldü.


Öte yandan, Edirne’ye su ihtiyacını karşılayan ve 2020 yılında kuruma noktasına gelen Kayalı Barajı da yüzde 76’ya ulaştı.


Bölge halkı da barajların ve göllerdeki doluluk oranının artmasından dolayı memnun oldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Irakın kuzeyinde terör örgütü PKKya ait çok sayıda silah ele geçirildi Önceki Haber

Irakın kuzeyinde terör örgütü PKKya ait...

Devrilen kamyonda yaralanan sürücü hayatını kaybetti Sonraki Haber

Devrilen kamyonda yaralanan sürücü hayat...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar