20 Eylül 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Yabancı E-Ticaret Sitelerine Yeni Türkiye Şartı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yabancı E-Ticaret Sitelerine Yeni Türkiye Şartı
Abone ol
Ticaret Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle, yabancı e-ticaret siteleri Türkiye’de açık işletme kurmak ve ürün güvenliği temas noktası belirlemek zorunda olacak. Uygulama, veri güvenliği ve tüketici korumasını güçlendiriyor.

Ticaret Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle, yurt dışı merkezli e-ticaret platformları Türkiye’de açık bir işletme kurmak zorunda olacak.

TOBB E-Ticaret Meclisi Üyesi ve Ticimax CEO’su Cenk Çiğdemli, uygulamanın hem veri güvenliği hem de ürün denetimi açısından kritik olduğunu belirtti.

E-ticaret alanında güvenli ve şeffaf ticaretin sağlanması için yeni bir düzenleme daha devreye girdi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe alınan yeni uygulamaya göre, yurt dışı merkezli internet sitelerinin Türkiye’ye doğrudan ürün satabilmesi için ülke içinde resmi bir işletmeye sahip olmaları zorunlu hale getirildi.

Ürün Güvenliği İçin "Temas Noktası" Şartı

Yeni mevzuat kapsamında, yabancı e-ticaret siteleri artık Türkiye’de bir "ürün güvenliği temas noktası" belirlemek zorunda.

Böylece yurt dışından gelen güvensiz ürünlerin denetlenmesi ve tüketici haklarının korunması sağlanacak.

TOBB E-ticaret Meclis Üyesi ve Ticimax Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İnternet üzerinden sağlanan, mevzuata aykırı ve denetimsiz ürünlerin önüne geçilmesi için atılan bu adım son derece yerinde.

Türkiye’ye satış yapan yabancı platformların burada resmi işletme açma zorunluluğu, tüketiciyi koruma noktasında kritik bir gelişme.”

?? Verinin Güvenliği Türkiye'de Kalmalı

Çiğdemli ayrıca, Türkiye’deki e-ticaret verilerinin yerli altyapılarla korunması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Verinin altın değerinde olduğu bir çağda, Türk ticaretinin verisi Türkiye’de kalmalıdır.

Bu adım sadece ürün güvenliği açısından değil, ulusal veri egemenliği açısından da stratejik bir hamledir.

Yabancı teknoloji firmaları karşısında yerli firmaların güçlenmesini destekliyoruz.”

Yeni Uygulamanın Hedefi Ne?

Yeni düzenleme ile hedeflenen ana başlıklar şu şekilde sıralanıyor:

  • Türkiye’ye satış yapan yabancı e-ticaret sitelerinin şeffaf ve denetlenebilir olması

  • Tüketiciye ulaşan ürünlerin güvenlik standartlarına uygunluğu

  • Yerli işletmelerin rekabet gücünün korunması

  • Türkiye’deki ticari verilerin ülkede barındırılması ve korunması

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sıcak havalar denize giriş saatlerini de değiştirdi Önceki Haber

Sıcak havalar denize giriş saatlerini de...

Tekirdağ Şarköydeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor Sonraki Haber

Tekirdağ Şarköydeki orman yangınına hava...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar