160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Yaban hayvanlarının yaraları Sarıkumda sarılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaban hayvanlarının yaraları Sarıkumda sarılıyor
Abone ol
DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR (DKMP) 10. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLI SARIKUM YABAN HAYATI KURTARMA VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE, YARALI, HASTA VE DOĞADA AÇ KALMIŞ YABAN HAYVANLARININ YARALARI SARILIYOR.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, yaralı, hasta ve doğada aç kalmış yaban hayvanlarının yaraları sarılıyor. 2022 yılında Sinop’ta 329 yaban hayvanı bakım ve rehabilitasyona alındığı açıklandı.


Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Sinop Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ateşli silahla veya farklı doğal sebeplerle yaralanan, hasta, doğada aç kalmış yaban hayvanları rehabilitasyona alınarak gerekli tedavileri sağlanıyor. İyi ve sağlıklı duruma getirilen hayvanlar ise yeniden doğal yaşam alanına salınıyor. DKMP 10. Bölge Müdürlüğü bünyesinde Sinop, Kastamonu, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta hizmet veren merkez, ihtiyaç duyulması halinde diğer farklı illerden gelen yaban hayvanlarına da ev sahipliği yapıyor.



329 yaban hayvanı bakıma alındı


Sinop Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 2022 yılında, doğada çeşitli sebeplerle yaralanmış 329 yaban hayvanı tedavi altına alındığı ve bunların 224’ünün tekrar sağlığına kavuşarak doğal ortamlarına salındığı kaydedildi.


DKMP 10. Bölge Müdürlüğü, merkezde tedavi edilen yaban hayvanı türleri hakkında şu bilgileri verdi:


“Aralarında ağaç sansarı, ala doğan, alaca ağaçkakan, alaca baykuş, Anadolu sincabı, angıt, arı şahini, atmaca, bahri, balaban, bıldırcın, bıldırcın kılavuzu, boz ayı, çakal, çeltikçi, çıkrıkçın, çobanaldatan, ebabil, ekin kargası, erguvani balıkçıl, ev kırlangıcı, gri balıkçıl, guguk, gümüş martı, ibibik, ishakkuşu, karaca, karagerdanlı dalgıç, karatavuk, kaya güvercini, kaya kartalı, kızıl şahin, kukumav, kulaklı orman baykuşu, kumru, küçük akbaba, küçük balaban, leş kargası, leylek, öter ardıç, peçeli baykuş, puhu, bayağı puhu, serçe, su kılavuzu, su samuru, su tavuğu, şahin, bayağı şahin, taşçeviren, tilki, tosbağa, turna, vaşak, yabani tavşan ile yediuyur türleri.”

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersinde 70 bin kaçak makaron ele geçirildiÖnceki Haber

Mersinde 70 bin kaçak makaron ele geçiri...

Kursiyerler köy sakinleri ve öğrencilere cilt bakımı yaptıSonraki Haber

Kursiyerler köy sakinleri ve öğrencilere...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar