29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

Windsor Kalesi saldırganı: Kraliçeyi öldürmek için buradayım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Windsor Kalesi saldırganı: Kraliçeyi öldürmek için buradayım
Abone ol
İNGİLTERE KRALİÇESİ II. ELİZABETH’İN GEÇTİĞİMİZ YIL NOEL’İ GEÇİRMEK ÜZERE GELDİĞİ WİNDSOR KALESİ’NE SALDIRI DÜZENLEME AMACIYLA GİRMEYE ÇALIŞAN ŞAHSIN BUGÜNKÜ DURUŞMASINDA KALEYE GİRMEDEN ÖNCE, "KRALİÇEYİ ÖLDÜRMEK İÇİN BURADAYIM" DEDİĞİ AKTARILDI.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in geçtiğimiz yıl Noel’i geçirmek üzere geldiği Windsor Kalesi’ne saldırı düzenleme amacıyla girmeye çalışan şahsın bugünkü duruşmasında kaleye girmeden önce, "Kraliçeyi öldürmek için buradayım" dediği aktarıldı.


İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in geçtiğimiz yıl Noel’i geçirmek için geldiği Windsor Kalesi’ne ait araziye izinsiz giren şahsın bugün düzenlenen duruşmasında Kraliçeye suikast düzenlemeyi planladığı belirtildi. Londra’daki Westminster Sulh Mahkemesi’nde yapılan duruşmada 20 yaşındaki Jaswant Singh Chail adlı saldırganın, “İngiltere’nin İhanet Yasası uyarınca suçlandığı, saldırıyı planlamak ve kraliyet ailesine erişmeye çalışmak için aylarını harcadığı” ifade edildi.


Savcılar, saldırgan Chail’in, Windsor Kalesi’nin arazisine girmeden önce bir video kaydettiğini ve bir yayı tutarken görüldüğü videoda, "Yaptıklarım ve yapacaklarım için üzgünüm. Kraliyet ailesinin Kraliçesi Elizabeth’e suikast girişiminde bulunacağım" ifadelerinde bulunduğu bildirildi. Chail’in videoda ayrıca İngiliz birliklerinin kuzeybatı Hindistan’daki kutsal Amritsar kentinde yaklaşık 400 Hintliyi öldürdüğü bir olaya atıfta bulunarak, "Bu, 1919 katliamında ölenlerin intikamı. Aynı zamanda öldürülenlerin, aşağılananların ve ırkları nedeniyle ayrımcılığa uğrayanların intikamıdır” dediği aktarıldı.


Savcılık duruşmada, Chail’in 25 Aralık Noel günü sabah saat 08.10’da araziye girdiğini ve kalenin güvenlik görevlisi tarafından saldırganın yakalandığı anda etkisiz hale getirildiğini aktardı. Windsor Kalesi’nde güvenlik görevlisi olan bir memur verdiği ifadede, Chail’i ilk gördüğünde "Size yardım edebilir miyim?" diye sorduğunu, Chail’in ise "Kraliçeyi öldürmek için buradayım" yanıtını verdiğini belirtti.


Savcılık ayrıca Chail’in yanında bulundurduğu yayın bir "Süpersonik X-yayı" olduğunu ve ölümcül yaralanmalara neden olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Chail, 1842 tarihli İhanet Yasası gereğince, Kraliçe’yi yaralamak veya öldürmekle tehdit etmek, saldırgan bir silah bulundurmak ile suçlandı.


Öte yandan Chail’in evinde yapılan aramalarda, Chail’in kraliyet ailesiyle temas kurmak amacıyla daha önce Savunma Bakanlığı’na ve Koruma Muhafızları`na başvurduğunu gösteren gaz maskesi, ip ve elektronik cihazlar bulunduğu aktarıldı.


Saldırganın Windsor Kalesi’ne izinsiz girmesinin ardından kalenin hava sahası, güvenlik endişeleri nedeniyle 27 Ocak’tan itibaren uçuşa yasak bölge ilan edilmişti. Alınan güvenlik önlemleri gereğince kale duvarlarından 2.25 kilometre uzaklıkta uçmanın suç sayılacağı belirtilmişti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Kurum, Zeytinburnunda esnafı ziyareti etti, vatandaşlara aşure dağıttıÖnceki Haber

Bakan Kurum, Zeytinburnunda esnafı ziyar...

Eylem yapan işçiler, belediye binasından kendilerini çeken dronu yuhaladıSonraki Haber

Eylem yapan işçiler, belediye binasından...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar