Osmaniye Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Fizyoterapist Özgür Oflazoğlu, göbek bölgesinde bir kilogram fazla kilonun bel omurlarına 10 kilogramlık bir yük getirdiğini belirtti. Oflazoğlu, vücuttaki fazla kiloların dizde, kalçada, omurga, bel, sırt ve boyun gibi bölgelerde ağrılara neden olabileceğini vurguladı.
Osmaniye Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Fizyoterapist Özgür Oflazoğlu, göbek bölgesinde bir kilogram fazla kilonun bel omurlarına 10 kilogramlık bir yük getirdiğini belirtti. Oflazoğlu, vücuttaki fazla kiloların dizde, kalçada, omurga, bel, sırt ve boyun gibi bölgelerde ağrılara neden olabileceğini vurguladı.
Bedenin yedek parçası olmadığı için sağlıklı yaşlanma yolunda vücudun ergonomik, yani idareli kullanılması gerektiğini söyleyen Fizyoterapist Oflazoğlu, önemli bilgiler paylaştı.
Oflazoğlu; günümüzde teknolojik ve bilimsel gelişmelere bağlı olarak günlük hareketlerde belirgin bir azalma olduğunu, bunun da zamanla kilo alımına, obeziteye, diyabete, yüksek tansiyona, kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkardığını ifade etti.
Fizyoterapist Oflazoğlu açıklamasında, "Bu kilolar beden sağlığımız üzerinde istemediğimiz sonuçlar doğurabilmektedir.
Gereksiz kilolar dizide, kalçada ve omurgada özellikle bel, sırt ve boyunda ağrıyla sonuçlanan sorunlar oluşturabilmektedir," dedi.

Göbek bölgesindeki gereksiz bir kilogram yükün bel omurlarında 10 kilogramlık basınç oluşturduğunu belirten Oflazoğlu, bu basıncın zamanla omurlarda düzleşme, sıkışma ve fıtıklara yol açabileceğini ve bu durumun ağrıya neden olarak yaşam kalitesini düşürdüğünü söyledi.
Günlük yürüyüş ve egzersizlerle kilo kontrolü sağlanabileceğini ve gereksiz kiloların verilmesine yardımcı olunabileceğini belirten Oflazoğlu, şeker, tansiyon, kalp ve damar rahatsızlıklarının önlenmesinde ve düzenlenmesinde de destekleyici olduğunu vurguladı.
Egzersizin, beden sağlığını korumada en doğal ağrı kesici olduğunu ifade eden Fizyoterapist Oflazoğlu, "Egzersiz ile güçlü kaslara sahip olur ve kendimizi daha iyi hissederiz," dedi.
Fiziksel aktivite ve egzersizi yaşam tarzı olarak benimsemenin sağlıklı yaşlanmayı daha rahat ve keyifli hale getireceğini belirten Oflazoğlu, "Hareket sağlıktır," diyerek açıklamalarını sonlandırdı.
Yorum Yazın